Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου ετοιμάζει κινητοποιήσεις σε πόλεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου ετοιμάζει κινητοποιήσεις σε πόλεις

 


Δεν βρήκε ικανοποιημένους το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, τους αγρότες των συλλόγων της Ομοσπονδίας της Πελοποννήσου.

Με ανακοίνωσή τους, τονίζουν, ότι, το εν λόγω ψήφισμα, δεν υιοθετεί τα αιτήματά τους, ενώ δεν αποδέχονται και φράσεις – διατυπώσεις του ψηφίσματος.

Μιλούν για προσπάθεια παραπλάνησης των αγροτών – κτηνοτρόφων, μέσω της συνεδρίασης και του συγκεκριμένου ψηφίσματος που πέρασε και καλούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου, να αντιδράσουν και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Όπως ενημερώνουν, ήδη, ξεκίνησε η διαδικασία των δράσεων, με στόχο τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Συγχρόνως, περιγράφουν και το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους: Ζητούν, μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή, στελέχωση των υπηρεσιών, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, λόγω της ακαρπίας ή λόγω πώλησής τους, σε χαμηλές τιμές, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, κατάργηση των πλειστηριασμών α κατοικίας, χωραφιών, στάνης και σταμάτημα των δικών που έχουν σχέση με κινητοποιήσεις.

Στέκονται στο θέμα με το δάκο της ελιάς και ζητούν άμεση καταγραφή της ζημιάς, αποζημίωση στο 100 % της ζημιάς, εξασφάλιση ενιαίας, πανελλαδικής δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου, κατάργηση της εισφοράς 2 % για τους μικρούς και μεσαίους ελαιοπαραγωγούς, στελέχωση των υπηρεσιών, δωρεάν παροχή συμβουλών και φαρμάκων στον αγρότη για την αντιμετώπιση των ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages