Χαμηλές αγοροπωλήσεις εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στη Μεσσηνία – Όλες οι τιμές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Χαμηλές αγοροπωλήσεις εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στη Μεσσηνία – Όλες οι τιμές

 


Λίγες αγοροπωλήσεις εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου πραγματοποιούνται στη Μεσσηνία αυτή την περίοδο, με τιμή 7,5 ευρώ το κιλό και λίγο παραπάνω για προϊόν οξύτητας 0,3 γραμμών.

Και οι παραγωγοί και οι έμποροι διατηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας είτε αύξηση των τιμών μετά τις γιορτές λόγω μειωμένης παραγωγής, είτε περιμένοντας περαιτέρω μείωση μετά την ολοκλήρωση της φετινής συγκομιδής στην Ισπανία.

Η πρόσφατη διόρθωση της τιμής από 8 σε 7,5 ευρώ το κιλό είναι πιθανό να ήταν προβλεπόμενη, καθώς ορισμένοι παραγωγοί πουλούν από το ελαιοτριβείο κατά τη διάρκεια της συγκομιδής λόγω έλλειψης χώρου αποθήκευσης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι τιμές για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κυμαίνονται από 7 έως 8 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την περιοχή.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι μέσες τιμές στην Ισπανία, Ιταλία και Τυνησία είναι στα 7,48 ευρώ, 8,26 ευρώ και 7,93 ευρώ αντίστοιχα. Στην Ισπανία, το παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας μικρότερης από 2 γραμμές πωλείται 6,77 ευρώ το κιλό, ενώ το λαμπάντε με οξύτητα μεγαλύτερη από 2 γραμμές πωλείται 6,33 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages