Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας-Το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει διαχρονικό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας-Το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει διαχρονικό

 



ΣΤΙΣ κινητοποιήσεις των φορέων της Μεσσηνίας συμμετείχε την Πέμπτη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας με μέλη του από το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου. Παρών συλλογικότητες του Νομού μας.

Όπως τονίστηκε σε συνέλευση των φοιτητών για την  επετειακή ημέρα το επίκαιρο μήνυμα για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει διαχρονικό την εποχή μας με την μάχη των οικογενειών φοιτητών απέναντι στην ακρίβεια, την αύξηση των δαπανών για παιδεία αλλά και την Ελευθερία των συνταγματικών και κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βάλλονται μαζί με ένα νέο εργασιακό δυστοπικό μέλλον. Παράλληλα μέλη φοιτητών συμμετέχουν στις βραδινές πορείς που είχαν προγραμματιστεί, δηλώνοντας ότι η μάχη για πραγματική Παιδεία θα είναι διαρκές αίτημα.

O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το αίτημα των εξεγερμένων στο Πολυτεχνείο για “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” είναι και σήμερα σαφώς επίκαιρο, υπογράμμισαν οι ομιλητές στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, άλλων φορέων, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ…

Στη συγκέντρωση έκαναν χαιρετισμού από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ο Κώστας Γαλιώτης, από το Εργατικό Κέντρο ο Παναγιώτης Μουλάς, από την Α’ ΕΛΜΕ η Χαρά Κιουρή, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Χριστίνα Λαδά. 

Οι ομιλητές δήλωσαν τη στήριξή τους και στο Παλαιστινιακό Λαό,  ενώ ακολούθησε πορεία, όπου μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages