Το κόμμα στη Μεσσηνία με το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 30 χρόνων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Το κόμμα στη Μεσσηνία με το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 30 χρόνων


 
Στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιούνη το ΚΚΕ στη Μεσσηνία πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό, 7,45%, που πετύχει τα τελευταία 30 χρόνια, ανακοίνωσε η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος, η οποία σε γραπτή της ανακοίνωση εκφράζει τους χαιρετισμούς της προς όσους ψήφισαν το Κομμουνιστικό Κόμμα, ιδιαίτερα όσους το ψήφισαν πρώτη φορά. Επίσης τονίζει ότι η κυβέρνηση που εκλέχτηκε έχει όλα τα προσόντα να αναδειχτεί ως η χειρότερη όλων των προηγούμενων και ζητά: “Ο ελληνικός λαός να μη δείξει καμία αναμονή, να μη δώσει καμιά περίοδο χάριτος, ιδιαίτερα ένα μεγάλο τμήμα του λαϊκού κόσμου που ψήφισε ΝΔ με βαριά καρδιά”…

Πιο συγκεκριμένα η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ ανακοίνωσε: “Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, όσους έδωσαν και σε αυτές τις εκλογές τη μάχη για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ

Η αύξηση του ΚΚΕ πανελλαδικά σε ποσοστό, η εκ νέου αύξηση του ΚΚΕ σε ποσοστό και σε ψήφους στη Μεσσηνία αποδεικνύει πως η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ έλαβε 7,45% και πάνω από 6500 ψήφους, λαμβάνοντας το υψηλότερο ποσοστό του από το 1993 και μετά.

Δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς στους τόπους δουλειάς, στις πόλεις και στα χωριά της Μεσσηνίας, που αντέχουν και διευρύνονται. Αυτοί οι δεσμοί μπορούν και πρέπει να δυναμώσουν, να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο.

Η μη εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ στη Μεσσηνία οφείλεται μόνο στον καλπονοθευτικό νόμο της ΝΔ που κλέβει βουλευτικές έδρες. Παρά το αποτέλεσμα αυτό, το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίσει να πρωτοστατεί για όλα τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα, θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των λαϊκών ανθρώπων ανεξάρτητα αν ψήφισαν ή όχι το ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά!

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για το λαό. Το σίγουρο είναι πως η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έχει όλα τα “προσόντα” για να αναδειχτεί “χειρότερη” από όλες τις προηγούμενες.

Το ΚΚΕ βρίσκεται από σήμερα απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, όντας η μόνη 100% μαχητική, εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση. Ο ελληνικός λαός να μη δείξει καμία αναμονή, να μη δώσει καμιά περίοδο χάριτος, ιδιαίτερα ένα μεγάλο τμήμα του λαϊκού κόσμου που ψήφισε ΝΔ με βαριά καρδιά.

Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, ορθώνουμε τείχος προστασίας των εργατικών λαϊκών συμφερόντων μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή, στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας.

Η απάντηση βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου, που δεν ψάχνει νέους σωτήρες από την κυβερνητική εναλλαγή, του ρεύματος που αναζητά λύση στα σημερινά προβλήματα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τη συμμετοχή στο κίνημα, τη συλλογική δράση, την ταξική πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages