ΑΜΕΣΗ Απαγόρευση υλοτομίας πλατάνου στην περιφέρεια του Δασαρχείου Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

ΑΜΕΣΗ Απαγόρευση υλοτομίας πλατάνου στην περιφέρεια του Δασαρχείου Κυπαρισσίας

 


Δασική αστυνομική απαγορευτική ρυθμιστική διάταξη υλοτομίας πλατάνου υπέγραψε ο Αναπληρωτης Δασάρχης Κυπαρισσίας Νικόλαος Χριστοδούλου, με βάση την οποία απαγορεύεται η υλοτομία πλατάνων σε όλη την περιφέρεια του Δασαρχείου Κυπαρισσίας μέχρι 31-12-2032.

Η ρυθμιστική διάταξη υλοτομίας απαγορεύει μεταξύ άλλων την υλοτομία, την κλάδευση, τη διακίνηση φυτών προς φύτευση, τη διακίνηση σπόρων προς σπορά του πλατάνου, χωρίς την εποπτεία και έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας.

Κάθε υλοτομία πλατάνου σε δημόσια δάση, δημόσιες δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση εντός πόλεων και οικιστικών περιοχών, εκτός αν η υλοτομία προβλέπεται από πίνακες υλοτομίας ή διαχειριστικές μελέτες και βρίσκονται εκτός περιοχών που έχει εντοπισθεί ο επιβλαβής οργανισμός. Στην περίπτωση αυτή η διάμετρος αυξητικής ωριμότητας (στηθιαία έμφλοια διάμετρος ) καθορίζεται σε 50 εκ. εκτός αν πρόκειται για δέντρα κακής ποιότητας, υγείας και ανάπτυξης, οπότε η αυξητική ωριμότητα σε διάμετρο καθορίζεται σε 40εκ.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της και λήγει την 31-12-2032.

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθ. 268 του Ν.Δ. 86/69 «Περί Δασικού Κώδικος», ως ισχύει, Ν. 2147/1952 (αρ. 35) και με διοικητικές κυρώσεις, η δε τήρησή της, ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και σε κάθε νομοταγή πολίτη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα της Χώρας.

Ολόκληρη η απόφαση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages