Ομαδικά πυρά για τον καθαρισμό παραλιών στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ομαδικά πυρά για τον καθαρισμό παραλιών στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας


 Ομαδικά πυρά προς τη δημοτική αρχή Τριφυλίας εξαπέλυσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιπολίτευση για την καθυστέρηση καθαρισμού των παραλιών και τις ελλείψεις στην υποστήριξη του τουριστικού τομέα.

Επίσης υπήρξαν καταγγελίες για προεκλογικά ρουσφέτια με τα μηχανήματα του δήμου, που εκτελούν εργασίες σε τοπικές κοινότητες εν αγνοία των προέδρων αλλά με την καθοδήγηση υποψηφίων που έχουν ανακοινωθεί από την παράταξη του δημάρχου. 

«Έργα και παρεμβάσεις γίνονται σε όλο το δήμο χωρίς να παρακάμπτονται οι πρόεδροι» απάντησε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος, ενώ την καθυστέρηση στο καθάρισμα των παραλιών την απέδωσε στο γεγονός ότι ο δήμος δεν είχε προϋπολογισμό. Κάτι που αντικρούστηκε, καθώς επισημάνθηκε ότι θα μπορούσαν να είχαν προγραμματίσει από νωρίς διαγωνισμό για τον καθαρισμό των παραλιών.

Το θέμα με τις παραλίες έθιξαν αρκετοί σύμβουλοι. Η Σταματία Αλεξοπούλου επισήμανε ότι ο καθαρισμός έχει αργήσει πολύ και το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει.

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου επισήμανε ότι «όταν σε μια περιοχή θέλουμε να φέρουμε κόσμο και να έχουμε τουρισμό φροντίζουμε από νωρίς να καθαρίσουμε τις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους». Και αναφερόμενη στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη που καθαρίζεται τις τελευταίες ημέρες, αναρωτήθηκε αν είναι νόμιμο να θάβουν τα φύκια κάτω από την άμμο, με τον κ. Βλάχο να απαντά πως είναι. Συνεχίζοντας η κ. Παναγιωτοπούλου επισήμανε ότι «καταστρέφουν την παραλία, γίνεται έγκλημα και από τη βιασύνη τους κάνουν πασαλείμματα. Τα φύκια θα σαπίσουν κάτω από την άμμο, διώχνετε τον κόσμο από την παραλία, είστε αντιτουριστικοί». Αναφέρθηκε και στο ζήτημα των καντινών που στις περιοχές Νatura δημοπρατούνται με μεγάλη καθυστέρηση στις 11 Ιουλίου. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Παναγοπούλου απάντησε ότι έκαναν από την πρώτη στιγμή όλα τα χαρτιά αλλά καθυστέρησαν οι υπηρεσίες.

Τέλος η κ. Παναγιωτοπούλου αναφερόμενη σε παρεμβάσεις με μηχανήματα του δήμου καταλόγισε στη δημοτική αρχή πως κάνει κατά το δοκούν πολιτική για ψηφοθηρικούς λόγους.

Για έλλειψη προγραμματισμού και προτεραιοτήτων κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο Σαράντος Κουκούμης.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος επισήμανε πως η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για τους δύο σημαντικούς τομείς που έχει ο δήμος, τον αγροτικό και τον τουριστικό. «Οι καντίνες στις παραλίες αργούν πολύ, επίσης περνάς δίπλα από κάδους και μυρίζουν, δεν έχουν πλυθεί» επεσήμανε.

«Τη Δευτέρα ξεκινά πρόγραμμα καθαρισμού των κάδων» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ασημακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των σκουπιδιών είπε πως ο δήμος παραδίδει 30-33 τόνους σκουπιδιών κάθε μέρα στην Καλλιρρόη και το κόστος είναι 90,44 ευρώ ο τόνος με ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι ο δήμος πρέπει να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.   

Έντονη κριτική για την κατάσταση στις παραλίες άσκησε και η Μαρία Πανουσιοπούλου, ενώ ο Παναγιώτης Τσαφαράς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δυνατόν υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν υποκαταστήσει τους εκλεγμένους αιρετούς. Αναρωτήθηκε από πού παίρνουν το δικαίωμα και βγαίνουν μπροστά από τους εκλεγμένους και ρώτησε αν έχει δοθεί εντολή να ραντιστούν τα χορτάρια στα Φιλιατρά με φυτοφάρμακο, για το οποίο εισέπραξε άρνηση αλλά και άγνοια αν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Τι έχει γίνει με την αγροτική οδοποιία ρώτησε ο Αγγελής Κοροβίλας σημειώνοντας πως όλοι οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση. Απαντώντας ο κ. Βλάχος τόνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν καθαριστεί όλοι οι δρόμοι καθώς δουλεύουν τα 3 γκρέιντερ καθημερινά. Συνεχίζοντας ο κ. Κοροβίλας ρώτησε τι δουλειά είχε αυτοκίνητο δήμου σε ιδιωτική γεώτρηση να πηγαίνει χαλίκι. Απαντώντας ο κ. Βλάχος δείχνοντας φωτογραφίες σημείωσε ότι μετέφερε μπάζα από έργο που γίνεται στα Φιλιατρά. Πάντως αρκετοί σύμβουλοι στο σημείο αυτό αντέδρασαν λέγοντας πως άλλα δείχνουν οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί και πως τα μπάζα πήγαν μετά. 

Επίσης ο κ. Κοροβίλας ζήτησε να μάθει πού έχουν οριστεί τα πράσινα σημεία και τι έχει γίνει για τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στα Φιλιατρά.

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages