ΣΕ ΙΣΧΥ Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μεσσηνίας και της Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΣΕ ΙΣΧΥ Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μεσσηνίας και της Τριφυλίας


 
Εκδόθηκε η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και εν γένει δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας, που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (ευπαθείς περιοχές) της Μεσσηνίας,.

Η απόφαση θα ισχύει για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, για τις ημέρες και ώρες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς», τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 – πορτοκαλί (πολύ υψηλή) και 5 – κόκκινο (κατάσταση συναγερμού).

Οι περιοχές

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, οι περιοχές για τις οποίες ισχύει η απαγόρευση είναι:

-Ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου, που ανήκει στα διοικητικά όρια Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας (εντός των ορίων των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης)

-Δήμος Δυτικής Μάνης: Το Δάσος της Βασιλικής που ανήκει στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Εξωχωρίου της Δ.Ε Λεύκτρου

-Δήμος Καλαμάτας: Οι ορεινές περιοχές Άνω Αρφαρά, Άνω Βρομόβρυση, Βρομόβρυση, Σταματινού, Βελανιδιά της Δ.Ε Αρφαρών, των Κοινοτήτων Άνω Άμφειας, Πολιανής της Δ.Ε. Θουρίας, η Κοινότητα Κουταλά και το οροπέδιο Ρογκοζονίτσας της Δ.Ε. Καλαμάτας

-Δήμος Μεσσήνης: Δάση και δασικές εκτάσεις που περικλείονται στα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων Μάκραινας, Άνω-Κάτω Βούταινας, Πλατανόβρυσης, Κεφαλόβρυσου, Ράδου, Κουτήφαρι, Χορεύτρας της Δ.Ε. Αριστομένους, των Κοινοτήτων Ρευματιάς, Μαυροματίου Ιθώμης, Κεφαλινού, Πετράλωνων της Δ.Ε. Ιθώμης, των Κοινοτήτων Μαγγανιακού (Δ.Ε. Ανδρούσης) και Κοινότητας Αρσινόης της Δ.Ε. Ιθώμης, το Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Λυκοδήμου Δ.Ε Πεταλιδίου, το Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) «Καλλιγάς» που βρίσκεται στα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων-Τρικόρφου, Κορομηλιάς, Κυνηγού και Παλαιοκάστρου της Δ.Κ Τρικόρφου, το Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) «Πουλιτσίου» Δ.Ε Αριστομένη, δάση και δασικές εκτάσεις που περιβάλλουν το χώρο του «Πολυλιμνίου» Δ.Ε Βουφράδος Κοινότητας Χαραυγής.

-Δήμος Οιχαλίας: Δάση και δασικές εκτάσεις Κοινότητας Αμπελιώνας της Δ.Ε. Είρας, των Κοινοτήτων Νέδας, Σκληρού, Κακαλετρίου, Σύρριζου, Στάσιμου, Διμάνδρας των Δ.Ε. Είρας και Ανδανίας, των Κοινοτήτων Μέλπειας, Δασοχωρίου, Καρνασίου, Δεσύλλα και Παραπουγκίου της Δ.Ε. Ανδανίας.

Πύλος και Τριφυλία

-Δήμος Πύλου-Νέστορος: Το Δάσος Μαγκλαβά των Δ.Ε. Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου- Νέστορος και Δ.Ε Βουφράδος του Δήμου Μεσσήνης. Δάση και δασικές εκτάσεις της Κοινότητας Χανδρινού της Δ.Ε. Χιλιοχωρίων, των Κοινοτήτων Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς της Δ.Ε. Κορώνης, των περιοχών Ζαρναούρας, Μαυροβουνίου και Ακρωτηρίου Ακρίτας της Δ.Ε. Κορώνης, των Κοινοτήτων Μεταξάδας, Φλεσσιάδας, Παλαιού Λουτρού της Δ.Ε. Νέστορος, των Κοινοτήτων Μεταμόρφωσης και Παπαφλέσσα της Δ.Ε. Παπαφλέσσα, η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή (ΕΚΠ) Νήσος Σαπιέντζα Δ.Ε Μεθώνης

-Δήμος Τριφυλίας: Δάση και δασικές της Κοινότητας Μάλης (Δάσος αειφύλλων-πλατυφύλλων) και του οικισμού Κερασέα της Δ.Ε Φιλιατρών, το παραλιακό Δάσος της Κοινότητας Ελαίας, δάση και δασικές εκτάσεις των Κοινοτήτων Σιδηροκάστρου, Αυλώνας, Προδρόμου, Καλίτσαινας, Καρυών, Πλατανίων, Βανάδας και Ελαίας της Δ.Ε Αυλώνας, της Κοινότητας Μουζακίου της Δ.Ε Γαργαλιάνων, της Κοινότητας Χριστιανούπολης της Δ.Ε. Φιλιατρών, των Κοινοτήτων Καλογερεσίου και Λυκουδεσίου της Δ.Ε. Τριπύλας, των Κοινοτήτων Αετού και Κεφαλόβρυσης της Δ.Ε. Αετού, των Κοινοτήτων Βρυσών, Μουριατάδας, Ξηροκαμπίου και Περδικονερίου της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, και η παραποτάμια περιοχή του ποταμού της Νέδας που ανήκει στο Δήμο Τριφυλίας.

300 ευρώ πρόστιμο

Η απόφαση απαγόρευσης μπορεί να εφαρμοστεί και στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή-κίτρινο), σε ειδικές καιρικές συνθήκες, κατόπιν σχετικής εισήγησης των αρμοδίων υπηρεσιών.

Στην απαγόρευση δε συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο εθνικό, επαρχιακό και κύριο δημοτικό δίκτυο δρόμων που συνδέει αστικά κέντρα, τοπικές κοινότητες και οικισμούς και εξυπηρετεί και νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις.

Η απαγόρευση δεν ισχύει, επίσης, για τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται σε θέσεις, περιοχές καλλιέργειας ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός των δασικών οικοσυστημάτων αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί αν ζητηθεί, καθώς και για τα πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου δικαιολογημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages