ΑΠΑΝΤΗΣΗ Επιστολή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης για το Νηπιαγωγείο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Επιστολή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης για το Νηπιαγωγείο

 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ αναφέρει η ΑΚΌΛΟΥΘΗ επιστολή

Μαραθόπολη, 21 Ιουνίου 2023,

Αξιότιμες κυρίες/ αξιότιμοι κύριοι

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης από την ίδρυσή του, το 1989, πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις με κινητήριο δύναμη τους κατοίκους της περιοχής, και ιδιαίτερα τις γυναίκες, με σκοπό την πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο, τη διαφύλαξη των παραδόσεων, καταγραφή και μεταφορά τους στη νεότερη γενιά.

Το σχολείο της Μαραθόπολης είναι παλιό, μάλλον, όσο και το χωριό μας και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του. Αποτελεί καμάρι όλων των κατοίκων και του Συλλόγου μας. Επιθυμία μας είναι να γεμίσει από παιδιά!

Το 2012, όταν ανεστάλη η λειτουργία του Νηπιαγωγείου, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας παραχώρησε την αίθουσα του σχολικού κτιρίου στο Σύλλογό μας, με τη με αρ. 377/2012 απόφαση, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έκαναν όλα τα μέλη του για την επισκευή και συντήρησή του, εκφράζοντας, παράλληλα, την εκτίμηση και εμπιστοσύνη στον σύλλογο.

Συγκεκριμένα, το κτίριο ήταν σε κακή κατάσταση και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας το επισκεύασε με προσωπικό χρόνο, κόπο και υλικά που προσέφεραν τα μέλη του, καθώς επίσης και με δωρεές και χορηγίες που συγκέντρωσε. ‘Ετσι, η αίθουσα έγινε ενιαία με συνολικό εμβαδόν 120 τ.μ.

Από την αρχή και όλες τις χρονιές που επαναλειτουργούσε το Νηπιαγωγείο, η συνύπαρξη μας ήταν αρμονική. Ο Σύλλογος υποστήριζε το Νηπιαγωγείο με αγάπη και ενδιαφέρον. Διοργανώναμε μαζί δράσεις με οικολογικό χαρακτήρα, γιορτές στο προαύλιο, αποκριάτικα πάρτι στην αίθουσα, δώρα στα παιδιά κ.ά. Εκδηλώσεις και δράσεις που θέλουμε άμεσα να επαναφέρουμε, βασισμένοι όλοι στην καλή συνεργασία και την θετική διάθεση.

Όσον αφορά στον χώρο του Νηπιαγωγείου, είναι ξεκάθαρα οριοθετημένος με τα έπιπλα και καταλαμβάνει 70 τ.μ. ενώ ο σύλλογός μας τα 50 τ.μ. κατά προσέγγιση. Ο Σύλλογος χρησιμοποιεί συγκεκριμένες μέρες και ώρες τον χώρο που του αναλογεί και συγκεκριμένα κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 – 13.00 που λειτουργεί η Δανειστική Βιβλιοθήκη -και με παιδικό παράρτημα.

Δυστυχώς, πρόσφατα, ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό, για το οποίο έχουμε δώσει ήδη εξηγήσεις, αποτέλεσε αφορμή παρεξήγησης η οποία θα θέλαμε να επιλυθεί, πια, με καλή θέληση και να αποτελέσει, πλέον, παρελθόν για το καλό του τόπου μας που έχει ανάγκη και το σχολείο και τον σύλλογο. Δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια, ούτε να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, αλλά είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση χρειασθείτε.

Τονίζουμε για ακόμα μία φορά, ότι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης ουδέποτε απαίτησε την απομάκρυνση του Νηπιαγωγείου – πως θα μπορούσε άλλωστε! Απεναντίας, το στηρίζει από την πρώτη μέρα που λειτουργούσε με τέσσερα παιδιά.

Δυστυχώς, όλα αυτά αποτέλεσαν αφορμή διαπληκτισμών και εντάσεων, δημόσια συκοφαντία του Συλλόγου μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι και συλλογή υπογραφών (!) που δημιουργούν πολύ αρνητικό και τοξικό κλίμα διχάζοντας το χωριό και βλάπτοντας το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας, που είναι το μέλλον μας.

Το σχολείο είναι κύτταρο πολιτισμού, γνώσης και χαράς. Μέσα σε ένα κύτταρο πολιτισμού, όμως, γεννιέται ο διάλογος, η συνεργασία, η ανταλλαγή απόψεων και ο σεβασμός και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα γεννήθηκαν από παραπληροφόρηση.

Το θέμα της συστέγασης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης με το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όποια απόφαση παρθεί, ο Σύλλογος θα την στηρίξει, φυσικά, για την άμεση και απρόσκοπτη εφαρμογή της.

Εκπαίδευση και Πολιτισμός είναι αναπόσπαστες αξίες που συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας, των κατοίκων και των παιδιών μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να συνυπάρξουν.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης

politistikosmarathou@gmail.com

https://www.facebook.com/politistikosmarathou/

Στην επιστολή επισυνάπτεται και η αρ. 377/2012 απόφαση Δημ. Συμβουλίου Δήμου Τριφυλίας:

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages