Σύσκεψη για την φετινή πυροπροστασία της Νέδας και της Ολυμπίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Σύσκεψη για την φετινή πυροπροστασία της Νέδας και της Ολυμπίας


 
Σύσκεψη Εργασίας αλλά και επιτόπια αυτοψία στο φαράγγι της Νέδας με σκοπό την φετινή  πυροπροστασία αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών εκεί,  έγινε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο. Ο προγραμματισμός δράσεων αντιπυρικής προστασίας, σε συνδυασμό με το διευρυμένο πρόγραμμα Προληπτικών Καθαρισμών Antinero που βρίσκεται σε εξέλιξη, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Νίκο Ρουμελιώτη, Αξιωματικούς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας και εκπροσώπους του Δασαρχείου Πύργου. Η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τις Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας στον Πύργο, και συμμετείχαν ο Διοικητής Βασίλης Σολδάτος, ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνεδρίασης τους ΣΟΠΠ Π.Ε. Ηλείας και μιας σειράς άλλων συναντήσεων που έχουν προηγηθεί, στο πλαίσιο της καλύτερης κατά το δυνατό προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε.

Όπως δήλωσε στο IONION FM ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, έγινε αναλυτική παρουσίαση στις δράσεις του προγράμματος «Antinero» το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί σημαντικό «όπλο» στην προετοιμασία που γίνεται, καθώς αφορά σε εργασίες καθαρισμών, αφαίρεσης καύσιμης ύλης και συσσωρευμένης  βιομάζας σε μεγάλα δασικά οικοσυστήματα. Στόχος, δεν είναι μόνο η προστασία του μοναδικού δασικού πλούτου που διαθέτει η Ηλεία αλλά και η προστασία των οικισμών που αναπτύσσονται πλησίον αυτών των οικοσυστημάτων και των κατοίκων αυτών των περιοχών. Όσον αφορά το φαράγγι της Νέδας ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι θα γίνουν καθαρισμοί στα πρανή του δρόμου και ήπιες διαμορφώσεις στο χωμάτινο οδόστρωμα που οδηγεί στο Φαράγγι, καθώς επίσης η διάνοιξη δυο – τριών υπαρχόντων σημείων/εκτάσεων (πλατώματα) πλησίον αυτού, προκειμένου να αποφευχθεί η μέχρι σήμερα άναρχη στάθμευση των οχημάτων εκατέρωθεν του δρόμου, η οποία, σε περίπτωση πυρκαγιάς, δυνητικά θα μπορούσε να δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή. Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για τοποθέτηση σήμανσης, για τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών (με οδηγίες σε δυο γλώσσες) ενώ θα υπάρξει και μέριμνα για λήψη επιπλέον μέτρων πυρόσβεσης τις ημέρες με υψηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages