ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΥΡΟΣ: Η Ευρώπη να αναλάβει τολμηρές δράσεις, με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΥΡΟΣ: Η Ευρώπη να αναλάβει τολμηρές δράσεις, με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο

 


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ απαιτεί αντιπροσώπευση τόνισε σε δηλώσεις του στον Ιωάννη Μποζίκα ο νέος Μεσσήνιος επιστήμονας που κάνει καρριέρα στην Ευρώπη, Στέφανος Τύπος και ασχολείται με την πολιτική στο Νομό μας μέσα από το "Πράσινο και Μώβ".

Σε συνέντευξή του στο δικτυακό μας κανάλι μίλησε για την οικονομία, τις εκλογές καθορίζοντας ως προτεραιότητα τις κυβερνήσεις συνεργασίας όπως υπάρχει στην Ευρώπη, το ναυάγιο της Πύλου με προτάσεις με ευρωπαίο ευρωβουλευτή αλλά και τους νέους που φεύγουν για ένα καλύτερο αύριο.

Ρεαλιστικές προτάσεις από τον Damian Boeselager και τον Στέφανο Τύρο

Η τραγωδία της Πύλου μπορει να αποτελέσει την αφετηρία για ανθρώπινες πολιτικές στην Ευρώπη. Σε κοινή δήλωσή τους, ο ευρωβουλευτής του Βολτ που ανηκει στην ευρωομάδα Greens/EFA Damian Boeselager και ο Στέφανος Τύρος, επικεφαλης του ψηφοδελτίου Πράσινο και Μωβ στην Μεσσηνια ανέφεραν τα εξής:

Εμείς ως Ευρωπαίοι, ως ένας Έλληνας και ένας Γερμανός, θρηνούμε αυτές τις μέρες για την τεράστια απώλεια ανθρώπινων ζωών που έλαβε χώρα στις ακτές της Καλαμάτας, στην Ελλάδα. Και νιώθουμε βαθιά ντροπή που οι ευρωπαϊκές ακτές εξακολουθούν να γίνονται μάρτυρες τέτοιων τραγωδιών.

Η αποτυχία μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους, ενδεχομένως περίπου 350 παιδιά, γυναίκες και άνδρες, είναι κοινή μας ευθύνη ως Ευρωπαίοι.

Η μετατροπή της Ευρώπης σε φρούριο δεν αποτελεί λύση. Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο και το να τους αποκλείσουμε θα τους αναγκάσει μόνο να ακολουθήσουν πιο επικίνδυνες διαδρομές, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε και άλλα θύματα!

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, αλλά κυρίως οι εθνικές μας κυβερνήσεις σε επίπεδο ΕΕ, πρέπει να αναλάβουν άμεση και τολμηρή δράση για την προστασία των ανθρώπινων ζωών. Το "business as usual" δεν είναι αποδεκτό μετά από αυτή την τραγωδία. Οι λαθρέμποροι δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι - οι ευρωπαϊκές μας αποφάσεις ευθύνονται εξίσου.

Η αντίδρασή μας θα πρέπει να περιλαμβάνει:
  1. Ένα ευρωπαϊκό σύστημα έρευνας και διάσωσης, που θα επιλύει τα τρέχοντα ζητήματα συντονισμού και θα βοηθά τις χώρες πρώτης γραμμής.
  2. Τη δημιουργία ασφαλών σημείων εισόδου, όπου οι αιτούντες άσυλο μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη και να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ζητήσουν άσυλο.
  3. Την καταγραφή των αιτούντων άσυλο κατά την είσοδο και την άμεση ανακατανομή τους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με στόχο την ταχεία διαδικασία υποβολής αιτήσεων, την κοινωνική ένταξη και την πραγματική στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής.

Ο Στέφανος Τύρος είναι συντονιστής των τομέων πολιτικής του Βολτ, θεωρητικός φυσικός και οικονομολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα εργασίας και τεχνολογίας, όπως η πράσινη μετάβαση και η αυτοματοποίηση.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/iSk9SQ_T7M4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages