«Καταγγελίες» για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση εξουσίας στο Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

«Καταγγελίες» για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση εξουσίας στο Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


«Ζητούν πρόεδροι μηχανήματα στις Κοινότητες, αλλά τα παίρνουν υποψήφιοι…».

Σοβαρές καταγγελίες για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση εξουσίας από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη, όσον αφορά στη διάθεση των μηχανημάτων σε Κοινότητες, διατυπώθηκαν προ ημερήσιας διάταξης στην 28η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου ρώτησε εισαγωγικά: «Οι μπουλντόζες και τα μηχανήματα του Δήμου με ποιο πρόγραμμα πηγαίνουν και κάνουν εργασίες και με ποιανού εντολή κάνουν εργασίες, αυτή τη στιγμή, διάσπαρτα στο Δήμο και σε ιδιώτες;».

Απόντος του δημάρχου Τριφυλίας Γεωργίου Λεβεντάκη, ο αντιδήμαρχος Αντώνιος Βλάχος απάντησε: «Δεν το κατάλαβα. Συγκεκριμένα». Τότε η κα Παναγιωτοπούλου ρώτησε: «Ποιος δίνει την εντολή στο πού θα πάνε τα μηχανήματα του Δήμου να κάνουν καθαρισμούς δρόμων;» και τον κ. Βλάχο να της απαντά: «Εγώ, εγώ».

Ακολούθως η κα Παναγιωτοπούλου ανέφερε: «Ωραία. Εσείς έχετε πει και απαντάει επίσημα η τεχνική υπηρεσία σε προέδρους ότι δε θα πηγαίνουν τα μηχανήματα εκεί που υπάρχουν ανάγκες και λένε οι πρόεδροι, “θα πηγαίνουν όπου λέω εγώ”», για να τη διακόψει ο κ. Βλάχος λέγοντας: «Ποιος το είπε αυτό;».

Απαντώντας του η Χάιδω Παναγιωτοπούλου επισήμανε: «Η Τεχνική Υπηρεσία το έχει απαντήσει σε πρόεδρο Κοινότητας».

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βλάχου και της κας Παναγιωτοπούλου, η οποία του ανέφερε προβλήματα Κοινοτήτων και έκανε λόγο μέχρι και για ιδιωτικούς δρόμους που έχουν πάει μηχανήματα του Δήμου, ενώ τόνισε: «Πάνε μηχανήματα σε ανθρώπους που μετά λίγες μέρες ανακοινώνονται ως υποψήφιοι του συνδυασμού του δημάρχου, χωρίς πρόεδροι να ξέρουν καν ότι πάνε μηχανήματα στις Κοινότητές τους, παρότι τα ζητάνε καιρό».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Βλάχου ότι «κάνουμε και την πολιτική μας…» με την κα Παναγιωτοπούλου να του απαντά: «Με αποστομώσατε τώρα, τι να σας πω. Ομολογείτε ότι κάνετε πολιτική κατά το δοκούν».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τσαφαράς τόνισε: «Θέλω να σταθώ κι εγώ στο κομμάτι αυτό που λέγεται διαχείριση εξουσίας από την πλευρά του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν οι υποψήφιοι σύμβουλοι και οι υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν υποκαταστήσει, να έχουν αντικαταστήσει στην πράξη τους εκλεγμένους, τους αιρετούς. Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο και κάθε λογική. Και δεν καταλαβαίνω από πού παίρνουν το δικαίωμα και βγαίνουν μπροστά από τους εκλεγμένους. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, πρέπει να το λύσετε και πρέπει να το τελειώσετε τώρα».

Ο πρόεδρος του Σώματος, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, τον ρώτησε «τι εννοείτε;», με τον κ. Τσαφαρά να του λέει πως «ακούστηκε ότι βγαίνουν μπροστά υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι πρόεδροι, βγαίνουν μπροστά από τους προέδρους. Παίρνουν τις τσάπες, παίρνουν τα μηχανήματα και κάνουν έργα», προσθέτοντας: «Παίρνει τηλέφωνο ο πρόεδρος, “δεν αδειάζει η τσάπα”.  Παίρνει τηλέφωνο ο υποψήφιος σύμβουλος, “τι ώρα τη θέλεις” και μετά είναι εκεί…».

Στο ίδιο θέμα με τους «παραπροέδρους», όπως έχει σημειωθεί κατ’ επανάληψη, αναφέρθηκαν και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καθώς και ο Σαράντος Κουκούμης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages