Προσωρινός ανάδοχος για το έργο αστικής αναβάθμισης Πολεοδομικής Ενότητας Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο αστικής αναβάθμισης Πολεοδομικής Ενότητας Κυπαρισσίας


 Η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο για το έργο της αστικής αναβάθμισης ΠΕ3 Κυπαρισσίας τον οικονομικό φορέα ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. ‘’GEOGENESIS Α.Ε. ” με μέσο ποσοστό έκπτωσης 1,46%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 1.209.677,42 ευρώ, ΦΠΑ: 290.322,58 ευρώ). Ωστόσο το σχέδιο πόλης έχει να επεκταθεί μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες αρκετά χρόνια καθώς εξελίσσεται η δυναμική της περιοχής τόσο προς Καλονερό όσο και προς τον εθνικό δρόμο προς Φιλιατρά.

Ειδικότερα, η Ο.Ε. επικύρωσε το από 23-06-2023 Πρακτικό Ι της Επιτροπής Διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο φέρεται ως προσωρινός ανάδοχος του έργου ” Αστική αναβάθμιση περιοχής ΠΕ3 Κυπαρισσίας – Υποέργο 1 της πράξης Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Τριφυλίας “, ο οικονομικός φορέας ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. ‘’GEOGENESIS Α.Ε. ” με μέσο ποσοστό έκπτωσης 1,46%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δύο ακόμη οικονομικοί φορείς οι οποίοι προσέφεραν έκπτωση 1,03% και 1,00%.

Η Ο.Ε. αποφάσισε να κληθεί ο προσωρινός ανάδοχος ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, όπως, υποβάλει εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών (άρθρο 4.2, περίπτ. α’ της αριθ. 6682/16-06-2023 Διακήρυξης), από την κοινοποίηση σχετικής ηλεκτρονικής ειδοποίησης – πρόσκλησης από τον κ. Δήμαρχο προς αυτόν, τα προβλεπόμενα στο άρθρο 23 της αριθ. 6682/16-06-2023 διακήρυξης, αποδεικτικά μέσα (δικαιολογητικά προσωρινού αναδόχου) και τα αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μερκούρης τοποθετήθηκε ως κάτωθι:

Που ήταν ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα όπως κατηγορούσε την Αντιπολίτευση ο Δήμαρχος; Ανησυχώ βαθύτατα για τη μικρή συμμετοχή οικονομικών φορέων στο διαγωνισμό και τα μηδενικά ποσοστά εκπτώσεων(1%-1,5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages