ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ

Και με δικαστική απόφαση το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας λειτουργεί νόμιμα, κάτι που είχε αμφισβητήσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, το οποίο είχε προσφύγει δικαστικά κατά του πρώτου. Με το που εκδόθηκε όμως η δικαστική απόφαση νομιμοποίησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΑ Μεσσηνίας, το Σωματείο ΙΚΑ Καλαμάτας προσέφυγε εκ νέου στη δικαιοσύνη εναντίον του. Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, το οποίο όμως τονίζει ότι η υπομονή του έχει εξαντληθεί και θα συνεχίσει τη δράση του…

Η καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας έχει ως εξής: “Καταγγέλλουμε την νέα επίθεση καταστολής της δράσης μας από το Σωματείο σφραγίδα Συνταξιούχων ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις 7/7/2022 δημοσιεύτηκε η επικύρωση ίδρυσης του Σωματείου μας με την 51/2022 απόφαση του ειρηνοδικείου Καλαμάτας, με την επωνυμία Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το  καταστατικό μας κατατέθηκε με υπογραφές από 56 ιδρυτικά μέλη. Το Σωματείο ήρθε να καλύψει την ανάγκη χιλιάδων συνταξιούχων του Νομού μας, για ενότητα στην δράση, για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.  Ανάγκη που δεν μπορούσε να καλύψει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, αφού το καταστατικό του δεν επέτρεπε εγγραφή συνταξιούχων από τον νομό.

Προσπαθήσαμε κατ’ επανάληψη στα πλαίσια της ενότητας να εγγραφούμε στο υπάρχον Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και στη συνέχεια να προτείνουμε την τροποποίηση του Καταστατικού, ώστε να έχουμε ένα Σωματείο στον Νομό. Αντιμετωπίσαμε άρνηση εγγραφής. Με διάφορες δικαιολογίες εμπόδιζαν την εγγραφή νέων μελών.

Ταυτόχρονα, από την πρώτη κιόλας μέρα της δημοσίευσης της ίδρυσης του Σωματείου μας, με νομοθετικά τερτίπια, από κοινού, το ανύπαρκτο από την καθημερινή δράση των συνταξιούχων σωματείο φάντασμα και κομματικές πολιτικές δυνάμεις του νομού, που έχουν συμφέρον από την εξασφάλιση σιγής νεκροταφείου, προσπάθησαν να εμποδίσουν την δράση μας στέλνοντας μας  στις δικαστικές αίθουσες για  να αποφασίσουν για την νομιμότητα της ύπαρξης του Σωματείου μας. Αυτοί που είναι απόντες από κάθε δράση και κινητοποίηση, που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να στήνουν κάλπες στα κρυφά και μουλωχτά κάθε 3 χρόνια για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους. Αυτοί που δεν τηρούν συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, βάζοντας εμπόδια στην εγγραφή νέων μελών με διάφορα προσχήματα.

Συγκεκριμένα στις 25/7/2022 υπέβαλαν αίτημα μέσω των δικαστηρίων και απέσπασαν προσωρινή αναστολή της δράσης μας. Με διάφορες αναβολές παράτειναν την αναστολή.

Όμως εμείς δεν  το βάλαμε κάτω. Συνεχίσαμε υπερδιπλασιάσαμε τα μέλη,  δεν περιμέναμε και ούτε περιμένουμε να αποφασίσουν τα δικαστήρια για την δράση μας.

Με τις κινητοποιήσεις μας απαιτήσαμε και απαιτούμε να δοθούν άμεσες λύσεις σε οξυμένα προβλήματα. Να θυμίσουμε τη ματαίωση του κλεισίματος του φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ, τις κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις του κέντρου υγείας Καλαμάτας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη συντήρηση των υποδομών, την κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας συναδέλφων μας, αλλά και την ανάδειξη του κλεισίματος των τραπεζικών καταστημάτων στην περιοχή.

Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας, έχοντας εμπειρία από την τρίχρονη πορεία κινητοποιήσεων στο χώρο ευθύνης της, συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση του Σωματείου μας και συνέχισε με δεκάδες παρεμβάσεις στο  Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας Τριφυλίας, στο ΙΚΑ, στις Τράπεζες Γαργαλιάνων. Οργάνωσε και συμμετείχε σε όλα τα καλέσματα της Ομοσπονδίας μας, καθώς και σε όλες τις πανεργατικές κινητοποιήσεις. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση παραρτήματος οικοδόμων στην Τριφυλία. Συνεχίζει πλέον τις δράσεις της με ενότητα και συμβάλλει αποφασιστικά  στην οργάνωση των συνταξιούχων στην περιοχή της Τριφυλίας. Έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία παραρτήματος στην περιοχή, όπως ορίζει το καταστατικό μας

Επίσης μέσα από το Σωματείο μας:

Πρωτοστατήσαμε στις περιφερειακές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, εξασφαλίζοντας μαζική συμμετοχή. Οργανώσαμε κινητοποίηση στην Καλαμάτα, στα πλαίσια της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών οργανώσεων αγώνα ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ.  Συνεχίζουμε ενωμένοι και δυναμωμένοι και  βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα μαζί με τα σωματεία και συνδικάτα, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, γιατί δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό.

Γιατί γνωρίζουμε ότι αυτά που έχουμε αποκρούσει, αυτά που έχουμε καθυστερήσει από τις αντισυνταξιουχικές αποφάσεις των κυβερνήσεων, αλλά και ό,τι έχουμε κερδίσει, το καταφέραμε με τους αγώνες μας, που σήμερα χρειάζεται να δυναμώσουν με την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων. Δεν έχουμε ανάγκη να περιμένουμε από κανέναν σωτήρα να μας σώσει. Γιατί δεν ανεχόμαστε τον χειμώνα να πνιγόμαστε, το καλοκαίρι να καιγόμαστε, τα παιδιά και τα εγγόνια μας να χάνουν την ζωή τους από τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να κινδυνεύουν από την  έλλειψη αντισεισμικής - αντιπλημμυρικής προστασίας στα σχολεία.

 

Επιτέλους μετά από 1 χρόνο από την ίδρυση μας και συγκεκριμένα  στις 15/5/2023 τελείωσε η δικαστική ομηρία, αφού το δικαστήριο εξέδωσε οριστική απόφαση νομιμοποίησης του Σωματείου μας. Αμέσως μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου αποφασίσαμε σε συνεννόηση με τα 100  και πλέον ενεργά εγγεγραμμένα μέλη, να προβούμε σε γενική συνέλευση και να προκηρύξουμε εκλογές  

Σήμερα όμως ειδοποιηθήκαμε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, ότι οι ίδιες δυνάμεις μέσω του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ξεκινούν νέα νομική διαδικασία καταστολής της δράσης μας.

Τους καταγγέλλουμε και κάνουμε γνωστό σε κάθε κατεύθυνση ότι εξαντλήσαμε τα όρια της υπομονής. Οι συνταξιούχοι που μας εμπιστεύθηκαν την οργάνωση της δράσης δεν θα μας συγχωρέσουν για την παραμικρή καθυστέρηση της οργάνωσης της πάλης για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και για την οργάνωση της δράσης για μια αξιοπρεπή ζωή που σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να μας εξασφαλίσει.

Η νέα επίθεση που δέχεται το σωματείο μας μας πεισμώνει ακόμα πιο πολύ. Καλούμε τα μέλη να απαντήσουν με μαζική συμμετοχή στην συνέλευση της Τρίτης 20/6/2023 και ώρα 11 το πρωί στο εργατικό κέντρο.

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι εννοείται ότι θα είμαστε όσο πιο πολλοί μπορούμε στο δικαστήριο, όπου θα εκδικαστούν τα προσωρινά μέτρα κατά του σωματείου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages