ΚΑΘΟΛΙΚΗ η καταπολέμηση του δάκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με GPS - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΚΑΘΟΛΙΚΗ η καταπολέμηση του δάκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με GPS

 


Για το πρόγραμμα δακοκτονίας μίλησε σε συνέντευξή του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος με αφορμή και την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την αγορά σκευάσματος του εντομοκτόνου spinosad (κατηγορία spinosyns) μορφής CB (κατά GIFAP), για τις ανάγκες του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2023″, συνολικού προϋπολογισμού 1.327.400,80 ευρώ.

Αν και το πρόγραμμα δακοκτονίας ξεκινά με κάποια καθυστέρηση, ανέφερε, ενισχύεται με την εφαρμογή συστημάτων GPS για την παρακολούθηση του προγράμματος και από υπολογιστή. Έτσι, οι γεωπόνοι θα μπορούν να έχουν εικόνα για το τι έχει γίνει στο κάθε κτήμα.

Σε φάση υλοποίησης η εφαρµογή τεχνολογιών γεωπληροφορικής και αυτοματισμών στο πρὀγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Όπως τόνισε, θα γίνει ψεκασμός δύο φορές σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, ύστερα από απαίτηση της περιφέρειας με στόχο την αναβάθμιση του προγράμματος.

Η διεκδίκηση αυτή έγινε, γιατί είναι γεγονός πως οι ανάγκες στην περιφέρεια είναι μεγάλες, αφού η Πελοπόννησος παραγάγει το 50% του ελαιόλαδου της χώρας, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης τονίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η καρπόπτωση και η υποβάθμιση του προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages