ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ για σχέδιο πόλης της Κυπαρισσίας και για τα Φιλιατρά; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ για σχέδιο πόλης της Κυπαρισσίας και για τα Φιλιατρά;


 Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μερκούρη:

Στις 5.5.2023 ο κύριος Δήμαρχος, ωρυόταν και κατήγγειλε την Αντιπολίτευση ότι ευθύνεται για τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση (https://www.tharrosnews.gr/2023/05/dimotiko-symvoulio-trifylias-apokroustiki-eikona-se-syzitisi-gia-pe3-kyparissias/). Τελικά έπρεπε να δοθεί παράταση να καταφέρει το αυτονόητο;.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προχώρησε στη Διακήρυξη των έργων «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕ3 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΥΠΟΕΡΓΟ 1 και ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΥΠΟΕΡΓΟ 2 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ».Στις Διακηρύξεις είχαν συμπεριληφθεί όροι κα διατάξεις που περιόριζαν τη συμμετοχή οικονομικών φορέων στη διαγωνιστική διαδικασία. Περιείχαν «φωτογραφικούς όρους» όπως κατήγγειλε οικονομικός φορέας. Είναι ,δυστυχώς,ένα φαινόμενο που το έχουμε παρατηρήσει και σε άλλους διαγωνισμούς του Δήμου( γήπεδο ΤΑΡΤΑΝ Φιλιατρών,πλατείαΓαργαλιάνων σε δύο διακηρύξεις, προμήθεια μεταλλικών δεξαμενών,δημοτική οδοποιία Αετού αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης). Πρέπει ο Δήμος μας να είναι πρωταθλητής. Όλα αυτά εκθέτουν την Οικονομική Επιτροπή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στις διακηρύξεις ενσωματώθηκε ο όρος οι ενδιαφερόμενοι «να έχουν ελάχιστο ετήσιο κύκλο εργασιών ίσο με το 50% του προϋπολογισμού του έργου χωρίς ΦΠΑ ήτοι 604.838,70 ευρώ». Ο συγκεκριμένος όρος απαιτούσε γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών. Απαίτηση, επίσης, ήταν η προσκόμιση πιστοποιητικού υλικών σχετικά με την εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων όπως περιγράφονται στο τιμολόγιο μελέτης. Σύμφωνα με το Ν.4782/21 αυτή η απαίτηση δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο συμμετοχής στο διαγωνισμό ,αλλά ήταν καθαρά«φωτογραφικός όρος» για περιορισμό συμμετοχής.

Αναγκάστηκαν εσπευσμένα,μετά από καταγγελία, να τροποποιήσουν τις διακηρύξεις, αφαιρώντας τους «φωτογραφικούς όρους», «αναμορφώνοντας» τις διακηρύξεις και δίνοντας νέα προθεσμία για τους διαγωνισμούς με νέες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στις 14.6.2023. Μήπως αυτές οι μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση των έργων ;. Η αλλαγή των όρων και της ημερομηνίας διεξαγωγής των διαγωνισμών δεν είναι απλά αναμόρφωση, είναι νέες δημοπρασίες . Ισχύει ή όχι η 05-06-2023 ως καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης των όρων της διακήρυξης;

‘Όλα αυτά είναι καταστρατήγηση της νομοθεσίας , της χρηστής και διαφανούς διαχείρισης των δημοτικών έργων, που ταλαιπωρούν την υλοποίηση και ολοκλήρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages