Η Κυπαρισσία γιορτάζει με Πανηγυρικό Εσπερινό την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Η Κυπαρισσία γιορτάζει με Πανηγυρικό Εσπερινό την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

 Με πανηγυρικό Εσπερινό ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στην Ευαγγελίστρια  

Η Κυπαρισσία, σήμερα και αύριο, γιορτάζει την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια) στην Πανηγυρίστρα.

Σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως και της Μητροπόλεως, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα!

Αύριο το πρωί, ανήμερα της εορτής, μετά τον Όρθρο, θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθως θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και μαθητών, στους δρόμους που εκτείνεται το μεγάλο και ιστορικό πανηγύρι της Αρκαδιάς!


Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες αναμένεται να συρρεύσουν για τις θρησκευτικές τελετές, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους στο πανηγύρι, όπου υπάρχουν κάθε είδους πραμάτειες σε ελκυστικές τιμές, κάνοντας παράλληλα και μια «στάση» στα υπαίθρια σουβλατζίδικα για σουβλάκια, παραδοσιακή γουρνοπούλα, κρύα μπύρα, αλλά και να απολαύσουν γλυκίσματα! 
Ωστόσο, για άλλη μια χρονιά δε θα υπάρχει Λούνα Παρκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages