Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το αδιέξοδο των αγροτών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το αδιέξοδο των αγροτών


 Ψήφισμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο ψήφισμα αυτό, επισημαίνονται:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αφού έλαβε υπόψη τις δίκαιες διαμαρτυρίες πολλών παραγωγών και κτηνοτρόφων σχετικά με τις πληρωμές της Ενιαίας Ενίσχυσης, ομόφωνα ψηφίζει:

1. Εκφράζει τη στήριξή του στις δίκαιες διαμαρτυρίες παραγωγών και κτηνοτρόφων σχετικά με την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης του 70% (στο 55%) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου κάποιοι δεν έλαβαν καθόλου ενίσχυση λόγω λαθών του γραφειοκρατικού μηχανισμού ή μεταβίβασης δικαιωμάτων και κάποιοι άλλοι πήραν μειωμένη ενίσχυση, πάλι λόγω λαθών.

2. Θεωρεί πως αν δεν υπάρξει η αναγκαία φροντίδα το μήνα Μάρτιο, όπου θα καταβληθεί το υπόλοιπο της επιδότησης (45% – πρασίνισμα) θα συμβούν οι ίδιες αδικίες με τις συνακόλουθες διαμαρτυρίες των παραγωγών.

3. Υπενθυμίζει το έγγραφο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το οποίο επισημαίνετο η ανάγκη ενημέρωσης, ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες και προβλήματα κατά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

4. Ζητεί την αναδιοργάνωση, ενίσχυση και κινητοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να αρθούν άμεσα οι αδικίες και το σημαντικότερο: να μη χαθούν χρήματα από τον χειμαζόμενο πρωτογενή τομέα.

5. Αποφασίζει να συνεδριάσει στις 13–11–2023 με αντικείμενο τα συνολικότερα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι στις 13 Νοεμβρίου, θα γίνει στην Τρίπολη και ειδική συνεδρίασητου Περιφερειακού Συμβουλίου για όλα τα ζητήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages