ΜΕΛΕΤΗ προστασίας Επικούριου Απόλλωνα και Αρχαίας Μεσσήνης από την κλιματική αλλαγή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΛΕΤΗ προστασίας Επικούριου Απόλλωνα και Αρχαίας Μεσσήνης από την κλιματική αλλαγή


 Το υπουργείο Πολιτισμού έχει δρομολογήσει ένα σχέδιο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι το “Εθνικό Σχέδιο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή” έχει προληπτικό χαρακτήρα και αποβλέπει στη σταδιακή διαμόρφωση και εφαρμογή, έως το 2030, σχεδίων προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για περισσότερους από 25 μείζονες αρχαιολογικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει 19 έργα προστασίας που θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2025 και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα έργα αφορούν αρχαιολογικούς χώρους όπως Μυκήνες, Ναός Επικούριου Απόλλωνα Βασσών, Δίον, Δελφοί, Αρχαία Ολυμπία, Φίλιπποι, Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος, Ζώμινθος, Κυδωνία, Δήλος, Ηραίον Σάμου, παλαιά πόλη της Ρόδου, Μυστράς, Νικόπολη, Αρχαία Μεσσήνη, και Βραυρώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages