ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΙΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Απριλίου 2022

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΙΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

 


Την απογοήτευσή τους για το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών» στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης εξέφρασαν στην εφημερίδα «Ύπαιθρος» οι συκοπαραγωγοί, που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μία ολοκληρωμένη δράση, που θα αναπλήρωνε το χαμένο εισόδημά τους.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, «για να γίνει πραγματική αναδιάρθρωση, πρέπει το κράτος να στηρίξει τον παραγωγό με επιδότηση για την απώλεια του εισοδήματος. Ο κλήρος είναι μικρός και δεν έχει περιθώρια ο παραγωγός να παραμείνει χωρίς να έχει εισόδημα. Δεν μπορεί στις αναδιαρθρώσεις να μπαίνουν καλλιέργειες που δεν είναι δυναμικές, τη στιγμή που το σύκο και είναι δυναμική καλλιέργεια και είναι εξαγώγιμο προϊόν και ενώ έχει πελάτες δεν επαρκεί το προϊόν. Είναι εγκληματική η καθήλωση της καλλιέργειας».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού, Γιώργος Αγγελόπουλος, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι όποιες επιδοτήσεις θα πρέπει να δίνονται απευθείας στα μέλη του συνεταιρισμού ώστε ο κάθε παραγωγός-μέλος να υποβάλει επιχειρηματικό σχέδιο βάσει τεχνικού δελτίου προϋποθέσεων και βαθμολογίας».

Σημειώνει, δε, ότι ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός του 1 εκατ. ευρώ «δεν είναι επαρκής ιδίως για μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, έχοντας μέλη σε πολλές περιφερειακές ενότητες».

Με δικές τους δυνάμεις

Πάντως, η ΣΥΚΙΚΗ δεν το έχει βάλει κάτω. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργίου, «εμείς αυτήν τη στιγμή προχωράμε τη δική μας προσπάθεια για ανανέωση των συκεώνων με προμήθεια δενδρυλλίων στους παραγωγούς έναντι του συμβολικού τιμήματος του 1 ευρώ. Και υπολογίζουμε, όπως κάθε χρόνο, να φτάσουμε τις 20.000 φυτεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages