ΩΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Απριλίου 2022

ΩΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 


Ο τουρισμός ναι μεν ανοίγει στην ώρα του… ωστόσο η κίνηση εν όψει μιας εκ των σημαντικότερων περιόδων του χρόνου, αυτής του Πάσχα, επιτρέπει μόνο συγκρατημένες προσδοκίες για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Τα μηνύματα στον τουρισμό δεν είναι αισιόδοξα κι αυτό οφείλεται στα προβλήματα που έχουν επιφέρει οι ανατιμήσεις και οι απανωτές αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες στο κόστος ζωής και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πόσο επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν; Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας σημειώνει πως οι επιπτώσεις είναι μεγάλες καθώς «ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και σαφέστατα θα μας επηρεάσουν» την ίδια ώρα που ο ξενοδοχειακός κλάδος θα επιδιώξει να κρατήσει τις τιμές. «Θα συγκρατηθούν και θεωρώ πως πρέπει να συγκρατηθούν οι τιμές. Μια λελογισμένη αύξηση κάπου μπορεί να υπάρξει. Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δουν τα κόστη και πως να τα συμπιέσουν χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στην ποιότητα». Το προηγούμενο διάστημα μικρή ανάσα έδωσε ο σχολικός τουρισμός που ελέω πανδημίας απουσίασε τα δυο προηγούμενα χρόνια, κι όπως σημείωσε ο Πατριαρχέας πρόκειται για μια μορφή τουρισμού η οποία «…φαίνεται να ανακάμπτει».

Οι πρώτες εικόνες έδειξαν πως το Πάσχα θα «προχωράει καλά», όμως, κινείται «με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι θα θέλαμε. Οπωσδήποτε θα δούμε κόσμος στην Καλαμάτα, δεν ξέρω εάν θα τον δούμε στα ξενοδοχεία…»

Η Πελοπόννησος κεντρίζει το ενδιαφέρον του βρετανικού τουριστικού κοινού, καθώς και της γερμανικής αγοράς με αρκετές ελπίδες να αφορούν στην αύξηση των ροών από τις ΗΠΑ. Ως βασική στόχευση παραμένει ο εγχώριος τουρισμός που αποτελεί το 70%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages