ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Απριλίου 2022

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ


Δείτε τι αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών κα Βιβή Παντελάκη:

Για ποια οργή να μιλήσω;; Για ποιο μένος, ποιο μίσος, ποιανού ανθρώπου, εναντίον τίνος;;; Αυτή η εικόνα μας αξίζει;
Το Πάρκο της Βλαχέρνας για μας, στο Σύλλογο Φιλοπροόδων είναι κάτι περισσότερο από το σπίτι μας. Είναι κομμάτι τη ψυχής μας. Για την πόλη των Φιλιατρών είναι ένα στολίδι. Ένα μέρος που το φροντίζουμε και το προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Το περιποιηθήκαμε και το ετοιμάσαμε για δεχτεί τους πασχαλινούς επισκέπτες. Μεγάλη Τρίτη μεσημέρι φύγαμε ικανοποιημένοι ότι όλα έχουν γίνει όπως πρέπει.
Μεγάλη Πέμπτη το πρωί ξαναπήγαμε μετά από το βραδινό τηλεφώνημα φίλης ότι τα πάνελ της έκθεσης των ιστορικών γεγονότων της Επανάστασης του 1821 έχουν πέσει. Το θέαμα που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστικό!!!! Η έκθεση εντελώς κατεστραμμένη! Τα περισσότερα πάνελ ήταν πεταμένα κάτω και διαμελισμένα. Αλλού ο σκελετός, αλλού το σώμα. Τα αυτοκόλλητα με τις εικόνες και τα κείμενα, που με μεγάλη δυσκολία αποκολλούνται, ήταν ξεκολλημένα, σκισμένα και πεταμένα κάτω. Σκουπίδια παντού. Ένα παγκάκι σπασμένο. Ένα κουτί ηλεκτρικού ρεύματος ξεκολλημένο από τον τοίχο και πατημένο κάτω. Η προτομή του αείμνηστου Βασιλακόπουλου λουσμένη με αγριόχορτα. Το ηλιακό ρολόι λυγισμένο. Οι βάσεις που στηρίζουν τα κάγκελα περιμετρικά του σιντριβανιού εμφανώς ξεκολλημένες. Ολόκληρο το κάγκελο είχε μετακινηθεί από την αρχική του θέση. Προφανώς κάποιοι προσπαθούσαν να το ξεκολλήσουν εντελώς. Ο βράχος που βρίσκεται μέσα στο σιντριβάνι ήταν καταπατημένος με τις πικροδάφνες του να είναι κατακρεουργημένες με το χέρι. Τα φώτα που φώτιζαν το σιντριβάνι ήταν πατημένα και πεταμένα μέσα στο νερό. Κλαδιά από τα γύρω δέντρα και τους θάμνους κομμένα και πεταμένα παντού.
Η όλη εικόνα έδειχνε μίσος και μένος ανθρώπων που για πολλή ώρα προσπαθούσαν να καταστρέψουν ότι μπορούσαν. Οργή και καταστροφή!!! Αναρωτιόμαστε ποιος και γιατί μπορεί να το έκανε; Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί;;;; Αν ένα μέρος φροντισμένο με τόση αγάπη, που προσφέρεται σε όλους, δέχεται τέτοια κακοποίηση, απορούμε, τι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας;
Αυτή η εικόνα αξίζει στην πόλη μας, στις ζωές μας, στους ανθρώπους που προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα της πόλης μας;
Κι εμείς οργισμένοι νιώθουμε μετά από αυτό. Αλλά δηλώνουμε ότι δεν τα παρατάμε. Οι Φιλοπρόοδοι δημιούργησαν αυτό το χώρο, τον φροντίζουν από το 1931 και θα τον υπερασπίζονται πάντα όπως του αξίζει. Στις 27 Μαΐου που θα φιλοξενήσουμε αντιπροσώπους 18 χωρών σε ένα σημαντικό γεγονός για την Τριφυλία, θα είναι ξανά φροντισμένος όπως του πρέπει. Για την ώρα αναρωτιόμαστε μήπως πρέπει να αφήσουμε την εικόνα της καταστροφής να μας συντροφεύσει τις γιορτινές μέρες που θα ακολουθήσουν. Να αναρωτηθούμε, αν αυτή η εικόνα μας αντιπροσωπεύει. Αν αυτή η εικόνα μας αξίζει.
Για το γεγονός υποβλήθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας. Παρακαλούμε πολύ όποιος γνωρίζει κάτι να το αναφέρει σε μας ή στην αστυνομία.
Το γκρέμισμα της μάντρας στο βόρειο μέρος του Πάρκου, αδικαιολόγητο και αυτό, δεν συνδέεται όμως με τους βανδαλισμούς. Γνωρίζουμε ότι έγινε μετά από ατύχημα. Επικοινωνήσαμε με αυτόν που το προκάλεσε και ανέλαβε την ευθύνη της επισκευής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages