ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


 
Συνέντευξη τύπου και εξόρμηση ενημέρωσης στο κέντρο της Καλαμάτας πραγματοποίησαν δυνάμεις του συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα το πρωί της Κυριακής 17 Απρίλη, για τις καταγγελίες που δέχεται το συνδικάτο για μη καταβολή του δώρου Πάσχα και των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε μια σειρά επιχειρήσεις, ενώ η ακρίβεια σε ρεύμα, καύσιμα και βασικά αγαθά χτυπάει κόκκινο. Παράλληλα κάλεσαν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν για όλα αυτά τα ζητήματα την εργατική πρωτομαγιά, την Κυριακή 1η Μάη στις 10πμ στην κεντρική πλατεία.

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του συνδικάτου μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Το συνδικάτο όλες αυτές τις μέρες δέχεται καταγγελίες από εργαζόμενους για συγκεκριμένες επιχειρήσεις της Καλαμάτας που δεν καταβάλλουν το δώρο Πάσχα όπως δεν κατέβαλαν και το δώρο Χριστουγέννων ή ακόμα καταθέτουν το δώρο στην τράπεζα και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να το δώσουν πίσω με την απειλή απόλυσης.

Άλλοι εργοδότες χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών στους εργαζόμενους καλώντας τους να βάλουν πλάτη για να ξεπεράσουν την κρίση, ενώ τον καιρό της ανάπτυξης τους καλούσαν να βάλουν πλάτη για να σταθεί στα πόδια της η επιχείρηση. Στην πλειονότητα τους δεν πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις αλλά για επιχειρήσεις με μεγάλους τζίρους που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν ένα τεράστιο κύμα ακριβείας σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης πληρώνοντας τις πράσινες μπίζνες του κεφαλαίου και το ταμείο ανάκαμψης Το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την άμεση εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς με τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς και τις πολεμικές αποστολές διαμορφώνουν μια εκρηκτική κατάσταση για τις ζωές και την καθημερινότητα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το συνδικάτο και να καταγγείλουν οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία, μη καταβολή μισθών και δώρων. Σε συνθήκες που  ο λαός στενάζει να πληρώσει τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το ψωμί,  οι μισθοί μας κυμαίνονται κάτω από 500 ευρώ και εξανεμίζονται το 1ο δεκαήμερο του μήνα, τα part time και οι «ελαστικές» μορφές εργασίας θερίζουν, να μην ανεχτούμε οι μεγαλέμποροι να μας κοροϊδεύουν, να κλέβουν το μισθό μας και να καταπατούν τα δικαιώματα μας. Τα δώρα και τα επιδόματα είναι κομμάτι του μισθού μας που έχουμε κατακτήσει με αγώνες και αίμα.

Με συλλογική οργάνωση και δράση να χαράξουμε μαζί το δικό μας δρόμο! Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

  • Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας όλες αυτές τις μέρες των γιορτών να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την καταβολή του δώρου Πάσχα, των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την τήρηση των νόμιμων ωραρίων.
  • Καλούμε τον Εμπορικό σύλλογο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να πάρουν θέση για την τακτική κάποιων  επιχειρήσεων που δεν καταβάλουν μισθούς, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, το επίδομα αδείας, δεν δίνουν την νόμιμη άδεια στους εργαζόμενους και τους απειλούν σε ορισμένες περιπτώσεις πως αν αντιδράσουν θα χάσουν τη δουλειά τους.

Για όλα αυτά, καλούμε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά την ημέρα της εργατικής τάξης, την Κυριακή 1η Μάη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας στις 10πμ, γιατί «Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Να διεκδικήσουμε:

·         Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια

·         ΕΓΣΣΕ με 825 ευρώ κατώτερο μικτό μισθό, ως βάση για αυξήσεις.

·         Επαναφορά των τριετιών- κατοχύρωση κυριακάτικης αργίας- πληρωμή υπερωριών.

·         7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα – Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

·         Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

·         Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

·         Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Να φύγουν τώρα οι Νατοϊκοί φονιάδες από το αεροδρόμιο της Μεσσήνης και οι εκπαιδευτές του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages