ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΣΕ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 17 Απριλίου 2022

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΣΕ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ

 

Λένε ότι μία φωτογραφία ισούται με 1000 λέξεις. Από το φωτογραφικό φακό στο αποτύπωμα της τοπικής ιστορίας, προέρχονται οι φωτογραφίες μιας άλλης εποχής από την όμορφη Κυπαρισσία που η μεγαλύτερη αναπολούν αλλά και οι νεότεροι οφείλουν να μάθουν.
Η πρώτη απεικονίζει την πόλη την δεκαετία του 50 πριν αλλάξει η μορφή της και μάλιστα διακρίνονται οικίες επώνυμων συμπατριωτών μας.

Ρετρό φωτογραφία έξω από τον ΟΣΕ Κυπαρισσίας την δεκαετία του 50


Η εικόνα των Δικαστηρίων και του μεγάρου πριν αλλάξει μορφή...

Ορισμένες φωτογραφίες απεικονίζουν τον τότε σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχή της πλατείας και των δικαστηρίων, αλλά και τα επαγγελματικά σωματεία που ήταν δεκάδες εκείνη την εποχή στην αιώνια πόλη του Ομήρου. Φωτογραφίες από το μακρινό παρελθόν μετά τη δεκαετία του 40 που θα πρέπει να μείνουν ως φωτογραφικές μνήμες σε ένα μουσείο αφιερωμένο στην πόλη. Πολλές από αυτές τις μνήμες ανασύρουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας

Σε αυτή τη μοναδική φωτογραφία απεικονίζεται η παρουσία νοσοκόμων και γιατρών της πόλης προερχόμενη από τις μνήμες της εποχής μεταξύ του 1950 ως το 1953.  Αποτελεί μια ιστορική αξία μετά την ίδρυση του Νοσοκομείου στο προσωπικό του οποίου αφιερώνουμε υπέρ υγείας όλων αυτή τη φωτογραφία που προέρχεται από ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Υλικό προέρχεται από το αρχείου του αναγνώστη μας Παναγιώτη Σταυρόπουλου τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages