ΑΝΟΔΟ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 17 Απριλίου 2022

ΑΝΟΔΟ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

 


Σταθερά σε υψηλότερα επίπεδα παραμένουν οι τιμές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε διάφορα παραγωγικά κέντρα της χώρας, χωρίς όμως να θεωρούνται παντού ικανοποιητικές για την τσέπη του παραγωγού, δεδομένου και του αυξημένου κοστολογίου που αντιμετωπίζει φέτος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι παραγωγοί αντιστέκονται σε βιαστικές πράξεις προσδοκώντας περαιτέρω άνοδο τιμών. Έτσι, παρά την όποια ζήτηση καταγράφεται σε ορισμένες περιοχές, οι πράξεις συχνά χαρακτηρίζονται ασθενείς για την περίοδο. Το βλέμμα των περισσότερων στρέφεται στον Μάιο, μετά και τους εορτασμούς Καθολικού και Ορθόδοξου Πάσχα -που φέρνουν συνήθως μία εμπορική παύση- και ενόψει της τουριστικής σεζόν.

 

Στροφή των καταναλωτών στο τυποποιημένο εξαιρετικά παρθένο

Στα Χανιά, οι τιμές βρίσκονται στο επίπεδο των 3,30 και 3,35 ευρώ για το εξαιρετικά παρθένο και το ΠΟΠ Κολυμβαρίου, υψηλότερα κατά 10 περίπου λεπτά από το προηγούμενο δεκαπενθήμερο.

«Οι τιμές είναι μεν λίγο υψηλότερες, όμως οι παραγωγοί συγκρατούνται προσδοκώντας να καλυτερεύσουν», εξηγεί ο υπεύθυνος δραστηριότητας ελαιολάδου στον ΑΣ Χανίων, Νεκτάριος Παρασκάκης, υπογραμμίζοντας το μη ικανοποιητικό επίπεδο τιμών σε σύγκριση και με το σημαντικά αυξημένο κοστολόγιο των εργασιών και εν όψει μίας δυνατής χρονιάς για τον νομό, όπως δείχνει προσώρας η εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages