Η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες η συγκομιδή της εαρινής εσοδείας πατατών στην Καλαμάτα με την τιμή να κυμαίνεται γύρω στα 60 λεπτά και την ποιότητα να είναι και φέτος σε υψηλό επίπεδο.

patatesimage00005

patatesimage00006

patatesimage00007

patatesimage00008

patatesimage00009

O Δημήτρης Δουρούμης κι ο Γιώργος Γκούμας μίλησαν για την φετινή παραγωγή Μεσσηνιακής πατάτας στο Messinialive.gr

patatesimage00010

Ήδη η αγορά ζητάει μεγάλες ποσότητες της Μεσσηνιακής πατάτας, που δυστυχώς δεν μπορεί να καλυφθεί, γιατί η κακοκαιρία των περασμένων μηνών πήγε πίσω την ανάπτυξή της, η φετινή παραγωγή φέτος θα είναι ακόμα μικρότερη από τις άλλες χρονιές ενώ στις τάξεις των παραγωγών υπάρχει αισιοδοξία για μια καλή χρονιά κυρίως λόγω τιμής, που δεν θα φέρει υπερκέρδη αλλά θα είναι σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές.

patatesimage00001

Φόρτωσε ποιοτική εαρινή πατάτα Μεσσηνίας κι έφυγε για  την αγορά της Πολωνίας η νταλίκα.

patatesimage00002

patatesimage00003

patatesimage00004

Στο Messinialive για το θέμα μίλησε ο τυποποιητής – εξαγωγέας Πρόεδρος της AGREXPO Γιώργος Γκούμας που ήδη απέστειλε φορτία στην Πολωνία ενώ ενδιαφέρον υπάρχει κι από άλλες χώρες, και για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα της έλλειψης σοβαρών ελέγχων στις ελληνοποιήσεις Αιγυπτικής πατάτας, που γίνονται και βλάπτουν τον ανταγωνισμό και την ποιότητα του προϊόντος σε βάρος του παραγωγού και των καταναλωτών.

patatesimage00011

 

Φέτος συγκεκριμένα στη Μεσσηνία συνολικά καλλιεργήθηκαν μόνο 630 τόνοι πατατόσπορου όταν στο παρελθόν μιλούσαμε για 2 και 2.200 τόνους. Αυτό δείχνει πολλά για το μέλλον της καλλιέργειας στην περιοχή μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages