ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

    


   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεδρίασε, την Δευτέρα   15 Απριλίου 2022,  και ώρα 10:00 π.μ. έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου, με τηλεδιάσκεψη εις την οποίαν συμμετείχαν οι Αθανάσιος Πετρόπουλος Πρόεδρος, Σοφία Σταθοπούλου Γ. Γραμματέας, Ευστρατία Λέφα Ταμίας, Αντώνιος Μαρίνης και Χάϊδω Παναγιωτοπούλου Σύμβουλοι, με θέμα λήψη απόφασης για αποχή από την Δευτέρα 18   Απριλίου 2022 μέχρι και την  Παρασκευή 29 Απριλίου  2022.

          Διαπιστωθείσης της εκ του νόμου προβλεπόμενης απαρτίας, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι :

          1. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την επιχειρούμενη δια του σχεδίου νόμου περί οργανισμού δικαστηρίων, κατάργηση Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και Εφετείων.

         2. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ζητά την απόσυρση όλων των διατάξεων που αφορούν στο κλείσιμο Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και Εφετείων.

          3. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, εκφράζει την αντίθεσή του στην τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 187 ΠΚ, με την προσθήκη της παρ. 6, που καταλύει το τεκμήριο αθωότητας και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, και ζητά την άμεση κατάργησή του.

         Για τους παραπάνω λόγους αποφασίζουμε καθολική αποχή των μελών μας από τα ακροατήρια όλων των Δικαστηρίων της Ελληνικής Επικράτειας, από την Δευτέρα 18  Απριλίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, όποτε θα συνεδριάσει εκ νέου για λήψη περαιτέρω αποφάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages