Ζήτησαν αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Ζήτησαν αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού

 


Σχεδόν αδύνατη η ταυτόχρονη αντιμετώπιση δύο μεγάλων συμβάντων στο Νομό”-Να προχωρήσει το θέμα του νέου κτηρίου

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τον Αξιότιμο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στο χώρο του ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ, το προεδρείο της Ένωσης μας προκειμένου να του θέσουμε τους προβληματισμούς μας και τις ανησυχίες μας για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρόν στην συζήτηση ήταν και ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Αντιπύραρχος κ. Βλαχόγιαννης Νικόλαος.
Αφού συγχαρήκαμε τον κ. Αρχηγό για την ανάληψη των νέων καθηκόντων, του θέσαμε τους έντονους προβληματισμούς μας λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού στο Νομό μας και του επισημάναμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορεί λόγω των παραπάνω να εφαρμοστεί το φετινό επιχειρησιακό σχέδιο δασών.

Με αφορμή το ότι ο Νομός μας είναι αποδεδειγμένα ένας πυρόπληκτος κατά το πρόσφατο παρελθόν νομός, με αυξανόμενα, δύσκολα και απαιτητικά κάθε έτος αστικά και δασικά συμβάντα συμπεριλαμβανομένης και της τουριστικής ανάπτυξης που είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια ζητήσαμε την Αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμάκιών του Νομού Μεσσηνίας καθώς και παράλληλη αύξηση των Οργανικών Θέσεων. Επίσης λόγω της μεγάλης και ραγδαίας αύξησης των πολιτικών πτήσεων στο Α/Δ Καλαμάτας αναφορά έγινε και για την άμεση αναβάθμιση της Π.Υ. Α/Δ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Του επισημάναμε ότι δεν πρέπει να γίνουν παλι λάθη του πρόσφατου παρελθόντος όσον αφορά τις Γενικές η Μερικές επιφυλακές και να δίνονται όταν υπάρχουν όλα εκείνα τα δεδομένα που τις καθιστούν επιβεβλημένες έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο και απολύτως αναγκαίο.
Ζητήσαμε την αντικατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων του Νομού Μεσσηνίας κυρίως των δασικών λόγω παλαιότητας.

Αναφέραμε και προτείναμε την προώθηση από πλευράς αρχηγείου, μιας διάταξης για την απλήρωτη υπερεργασία των πυροσβεστικών υπαλλήλων προς την πολιτική ηγεσία, καθώς και όλων εκείνων των ενεργειών που χρειάζονται για την υλοποίηση της δημιουργίας νέου κτηρίου (μέσω ΣΔΙΤ) της Π.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Τελειώνοντας επισημάναμε για άλλη μια φορά στον κ Αρχηγό ότι θα πρέπει να γίνει μια πιο σωστή διαχείριση οχημάτων και προσωπικού στο Νομό μας αφού λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού αλλά και της λανθασμένης κατανομής των εποχικών πυροσβεστών που έγινε κατά την ίδρυση των εποχικών κλιμακίων το 2020 είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση δυο ταυτόχρονα μεγάλων συμβάντων στο Νομό.

Ο κ. Αρχηγός από την πλευρά του αφού μας άκουσε με μεγάλη προσοχή ,δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί σε όλα τα θέματα που του θέσαμε και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό.
Εμείς με την σειρά μας τον ευχαριστήσαμε για την συνάντηση μαζί μας και του ευχηθήκαμε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages