ΡΟΥΚΕΤΕΣ....ΔΡΙΜΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΡΟΥΚΕΤΕΣ....ΔΡΙΜΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ/ΕΝΣΤΑΣΗ,

ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ (1):
Ο Πρόεδρος και το Προεδρείο, για άλλη μια φορά, δεν φρόντισαν, για την προετοιμασία και ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Από τα 22 παρόντα στη συνεδρίαση μέλη, 17 έλαβαν μέρος με φυσική παρουσία και 5 με τηλεδιάσκεψη.

Οι συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη (5 τον αριθμό) κληθήκαμε, για άλλη μια φορά, να βρισκόμαστε επί ώρες μπροστά σε μια βουβή και χωρίς εικόνα


οθόνη υπολογιστή και να στείλουμε με την επόμενη της συνεδρίασης ημέρα τις τοποθετήσεις και προτάσεις μας με email.
Η τηλεδιάσκεψη, για άλλη μια φορά, με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου, δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενιαία διαβούλευση του σώματος. Πρόκειται για πρωτοφανή περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών και παρωδία συνεδρίασης, καθώς η τεχνολογία καθιστά εφικτό και επιτρέπει το ενιαίο της συνεδρίασης. Με τηλεδιάσκεψη, ως ενιαίο σώμα λειτουργούν όλοι οι δήμοι και τα διοικητικά συμβούλια πλην του δήμου Τριφυλίας.
Οι (5) σύμβουλοι δεν ακούγαμε τα λεγόμενα από τους δια ζώσης συμμετέχοντες, δεν συμμετείχαμε στο διάλογο, στη συγκρότηση προτάσεων, στις ψηφοφορίες. Ο λόγος μας δόθηκε μόνο στο 3ο θέμα (που συζητήθηκε πρώτο) και πέραν τούτου ουδέν. (Παρακολουθούσαμε, όσοι παρακολουθούσαμε, τη συνεδρίαση στην οποία υποτίθεται συμμετείχαμε ζωντανά από αναμετάδοση του gargalianoionline).
Επειδή:
Για άλλη μια φορά, δεν έγινε δυνατή η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους συμβούλους, η διαβούλευση και αλληλεπίδραση και δεν υπήρξε ενιαία ψηφοφορία η 18η /2022 συνεδρίαση έχει υπονομευτεί και πάσχει ακυρότητας.
Για άλλη μια φορά δεν κλήθηκαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων μας να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση, αλλά και στις ψηφοφορίες στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν στις Κοινότητές τους.
Ενίσταμαι ως προς τη νομιμότητα της 18ης/2022 συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας, για τους παραπάνω λόγους και ζητώ την ακύρωσή της.
(1)Υπενθυμίζω πως ανάλογες παρατηρήσεις και ενστάσεις, ζητώντας να καταχωρηθούν στα πρακτικά, έχω καταθέσει και για άλλες συνεδριάσεις, όπως για παράδειγμα τη 12η συνεδρίαση της 21ης-3-2022), όπου χαρακτηριστικά ανέφερα: «Ο Πρόεδρος και το Προεδρείο για άλλη μια φορά δεν φρόντισαν, για την προετοιμασία και ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Από τα παρόντα στη συνεδρίαση μέλη (12) έλαβαν μέρος με φυσική παρουσία και (8) με τηλεδιάσκεψη. Η τηλεδιάσκεψη όμως δεν λειτούργησε. Όπως και με sms σας ανέφερα και καλά γνωρίζετε οι (8) σύμβουλοι ούτε ακούγαμε, ούτε ακουγόμαστε. Δεν συμμετείχαμε ουσιαστικά στο ΔΣ. Δεν ακούγαμε τα λεγόμενα ούτε μας δόθηκε λόγος ώστε να ακουστούμε. Δεν υπήρξε διάλογος πριν τις ψηφοφορίες και τις αποφάσεις. Οι συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη (8 τον αριθμό) κληθήκαμε, για άλλη μια φορά, να στείλουμε με το πέρας της συνεδρίασης τις τοποθετήσεις και προτάσεις μας με email. Από τη στιγμή που, για άλλη μια φορά, δεν έγινε δυνατή η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους συμβούλους και δεν υπήρξε ενιαία ψηφοφορία η συνεδρίαση έχει υπονομευτεί και πάσχει ακυρότητας. Ενίσταμαι ως προς τη νομιμότητα της συνεδρίασης, για τους παραπάνω λόγους.»

Τοποθέτηση του Δημήτρη Δριμή
στην 18η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. (27-4-2022)
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 18ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 27η/4/2022 (με τη σειρά που αναγράφονται στην πρόσκληση) ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.
1. Όχι στην εισήγηση του πρώτου θέματος. Τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη έχουν αυξηθεί ως έσοδα του δήμου, αλλά και ως επιβάρυνση των δημοτών λόγω της αύξησης των τ.μ. των ιδιοκτησιών που δηλώθηκαν. Υπάρχει χρηματικό πλεόνασμα στους πίνακες, ενώ απαγορεύεται να υποκρύπτεται φορολογία στα ανταποδοτικά τέλη. Έχουν γίνει επενδύσεις σε μηχανήματα με κρατικά και δημοτικά χρήματα στο δήμο, που θα πρέπει να μειώσουν το κόστος των υπηρεσιών. Ψηφίζω όχι στην εισήγηση και προτείνω την επανεισαγωγή του θέματος με συνοδεία οικονομοτεχνικής μελέτης και μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 30% περίπου, ώστε να είναι πραγματικά ανταποδοτικά.
2. Ως προς το δεύτερο θέμα η εισήγηση είναι ελλιπής και ασαφής. Δεν μας έχει προσκομιστεί η πράξη αναλογισμού, ώστε να την δούμε στο σύνολό της και δεν αναφέρεται στην εισήγηση ποιες ενέργειες προτείνονται στο σώμα, ώστε να δώσει την έγκρισή του. Ο δήμος έχει, δυστυχώς, παρέμβει αυθαίρετα στην ιδιοκτησία, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι ιδιοκτησίες προστατεύονται. Ο δήμος οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα, να μην φέρνει τα θέματα εκ των υστέρων στο ΔΣ, να έχει καθαρές και σαφείς προτάσεις. Όχι στην ασαφή και ελλιπή εισήγηση, λοιπόν. Προτείνω τη διάνοιξη της οδού που θα λύσει προβλήματα κατοίκων, αφού πρώτα και σύντομα όμως αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες, όπως ο νόμος ορίζει.
3. Ως προς το τρίτο θέμα της πιάτσας ταξί στην Κυπαρισσία. Αυθαίρετα: μεταφέρατε την πιάτσα και διαμορφώσατε το χώρο. Απαγορεύσατε την κυκλοφορία οχημάτων πλην ταξί στο συγκεκριμένο δρόμο. Κλείσατε το πεζοδρόμιο με το κιόσκι/κουβούκλιο. Ακυρώσατε εν τοις πράγμασι την ελεύθερη ζώνη πεζών και ενώ ανακατασκευάσατε το πεζοδρόμιο δεν προβλέψατε ζώνη όδευσης τυφλών. Επιδείξατε απαράδεκτη συμπεριφορά έναντι των κατοίκων και επαγγελματιών του τετραγώνου, οι οποίοι σας προσκόμισαν μέχρι και μελέτες. Φέρνετε σε αντιπαράθεση κατοίκους με επαγγελματίες ταξί χωρίς λόγο και συναίσθηση. Κατόπιν εορτής και αφού εκθέσατε το δήμο στους πολίτες και τις αρχές έρχεστε στο δημοτικό συμβούλιο απροετοίμαστοι και με μοναδικό σκοπό να μεταφέρετε τις δικές σας ευθύνες στο σώμα. Παραβιάζετε αυθαίρετα και συστηματικά την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και την εγκεκριμένη και δημοσιευμένη σε ΦΕΚ κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης και σε πολλά σημεία της πόλης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικινδυνότητες, για τις οποίες είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι. Όχι στην εισήγηση. Να επανεισαχθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπεται και αφού ληφθούν υπόψη: το ΦΕΚ/753Β`/2021, όπου ρητά ορίζεται πως: «για τη χωροθέτηση θέσης στάθμευσης ΤΑΧΙ (πιάτσα) απαιτείται η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης». Το ΦΕΚ/1776Β`/2017, που αφορά στην εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, το άρθρο 52 του Κ.Ο.Κ., το νόμο για την κυκλοφορία πεζών και ατόμων με αναπηρία στα πεζοδρόμια και την 221252/2021 οδηγία της Αποκεντρωμένης διοίκησης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Είναι ντροπή για το δήμο τέτοιας σοβαρότητας θέματα να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα και προχειρότητα.
4. Ως προς τα άλλα θέματα, 4-6-7, ναι εφόσον υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου. Διαφορετικά λευκό. Στο 5 σύμφωνα με τις αποφάσεις των συμβουλίων των τοπικών Κοινοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages