ΦΟΥΛΑΡΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

ΦΟΥΛΑΡΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ


Μετά από δύο χρόνια περιορισμών κατά την περίοδο του Πάσχα η κανονικότητα επιστρέφει, με την Μεσσηνία να δέχεται πολλούς επισκέπτες. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το τετραήμερο δέχθηκε 15 πτήσεις από το εξωτερικό, ενώ παρά την αύξηση των καυσίμων, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν οδικώς να επισκεφθούν την Μεσσηνία και να περάσουν το Πάσχα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του “Μορέα” , η κίνηση στα διόδια σε σχέση με το 2019 είναι αυξημένη πάνω από 5%.

Η οδική πρόσβαση, που παραμένει σημαντικός παράγοντας ασφάλειας, αλλά και ο οικογενειακός χαρακτήρας των διακοπών αποτελούν βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που αναμένεται να επηρεάσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, η οποία, παράλληλα,  διακρίνεται για το φυσικό της κάλλος αλλά και για το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό της απόθεμα. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), που διενήργησε η MINDHAUS, περισσότεροι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν την πραγματοποίηση των διακοπών τους σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς.

Τα ενθαρρυντικά για τη Μεσσηνία στοιχεία είναι ότι στην ίδια έρευνα σημειώνεται ότι τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο για να επισκεφθούν προορισμούς με λιγότερο κόσμο. Επιπλέον, το 51% δηλώνει πως επιθυμεί να ταξιδεύει περισσότερο σε περιόδους διαφορετικές από εκείνες της εποχιακής κορύφωσης του τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι η προσαρμογή στα νέα αυτά δεδομένα μπορεί , με την κατάλληλη προβολή, να δώσει τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου που, εάν επιτευχθεί, θα εξισορροπήσει την καθυστερημένη έναρξη, λόγω των συγκυριών που παρατηρείται από το εξωτερικό”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages