ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Όλα στα ύψη την περίοδο αυτή, ακόμη και η πιο αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων. Και αυτή δεν είναι άλλη από τον καφέ Κάτι οι καιρικές επιδράσεις στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής καφέ τη Βραζιλία, κάτι οι διεθνείς συνθήκες, κάτι και η εσωτερική κατάσταση με τις ανατιμήσεις, κάνουν την προτίμησή τους να την σκέφτονται οι πολίτες.

Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις των 20.000 café στην Ελλάδα ξεπερνούν σήμερα τα 750 εκατ. ευρώ, όταν σε τιμές χονδρικής το κόστος αγοράς των καφέδων δεν ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η χονδρική τιμή πώλησης του espresso φθάνει τα 25,50 ευρώ το κιλό, στο φίλτρου τα 9,4 ευρώ το κιλό, στον ελληνικό τα 8,80 ευρώ το κιλό και στο στιγμιαίο τα 20 ευρώ το κιλό.

Ανεξάρτητα από το που τον απολαμβάνουν, ο καφές έχει εξελιχθεί στο πιο δημοφιλές ρόφημα για τους Έλληνες, καθώς καταναλώνουν το 0,64% της παγκόσμιας παραγωγής του φημισμένου προϊόντος καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον κόσμο. Μολονότι, το 71% της εγχώριας κατανάλωσης καφέ συνεχίζει να πραγματοποιείται κατ' οίκον, τελευταία στοιχεία δίνουν αυξητική τάση στην ζήτηση καφέ εκτός σπιτιού. Τάση που ευθύνεται για τη δημιουργία 500 -και πλέον- νέων café κάθε χρόνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages