5ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

5ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα  με την τοποθέτηση του καθηγητή  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και προέδρου  του ΚΕΠΕ  Παναγιώτη Λιαργκόβα, να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εν τω μεταξύ  στο συνέδριο έχουν υποβληθεί και θα παρουσιαστούν  130  επιστημονικές εργασίες, οι οποίες πραγματεύονται σχεδόν όλους του τομείς της οικονομικής επιστήμης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο.

Το Διεθνές Συνέδριο που πλέον έχει καθιερωθεί και διοργανώνεται από το 2015 για 5η χρονιά (εκτός της πανδημίας), συγκέντρωσε φέτος πάνω από 12ο επιστημονικές εργασίες, και θα παρουσιασθούν (δια ζώσης και διαδικτυακά), οι σύνεδροι είναι Καθηγητές Πανεπιστημίων, Επιστημονικοί Ερευνητές, Υποψήφιοι Διδάκτορες και Μεταπτυχιακοί Φοιτητές από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι εργασίες – οι οποίες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών – πραγματεύονται σχεδόν όλους του τομείς  της οικονομικής επιστήμης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο.
Την έναρξη του συνεδρίου παρακολούθησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Αθανάσιος Κατσής, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Γιώργος Φάβας και Γιάννης Ζαφειρόπουλος, καθηγητές, φοιτητές και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου – κατά την έναρξη σήμερα το πρωί ήταν ο Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, πρ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Οικονομία και τη Διοίκηση (IREM). Θέμα της ομιλίας του ήταν : “Στρατιωτικοποίηση της Κοινωνίας – από την «οικονομία της γνώσης» στην «οικονομία του πολέμου»”.
Ο κ.Γουλιάμος αναφέρθηκε στην διαρκώς αυξανόμενη στρατικοποίησης και εμπορευματοποίησης της έννοιας της ειρήνης και της συμμαχίας και την ραγδαία αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη στρατιωτικών αναγκών, που επιφέρουν βαριές οικονομικές και όχι μόνο συνέπειες στις οικονομίες των χωρών και στους κατοίκους τους, κάνοντας εκτενή αναφορά στα στοιχεία που συνέλεξε από πηγές προερχόμενες από τις Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages