ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ POS-ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΠΕΖΕΣ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ POS-ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΠΕΖΕΣ!


 Την επέκταση των μηχανημάτων POS σε όλες τις δραστηριότητες, ακόμα και στα μικρά χωριά από την 1η Ιανουαρίου 2023 δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με ταυτόχρονη σύνδεση των μηχανημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών με το Taxisnet.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι ο περιορισμός της χρήσης των μετρητών κατά τις συναλλαγές των πολιτών και η πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών για τις υψηλές χρεώσεις προμηθειών των τραπεζών.
Ειδικότερα από την 1η Ιανουαρίου, θα υποχρεωθούν στη χρήση POS και στην αποδοχή πληρωμών με κάρτες όλοι οι κλάδοι των επαγγελματιών που σήμερα εξαιρούνται, ανεξάρτητα από τον τόπο άσκησης δραστηριότητας, που σημαίνει επέκταση και στα χωριά που μέχρι τώρα εξαιρούνται.

Ταυτόχρονα, θα υποχρεωθούν και στην προμήθεια και χρήση ταμειακών μηχανών, οι οποίες θα είναι σύγχρονες για να συνδέονται με το MyDATA.
Έτσι, από τον Ιανουάριο οι πολίτες για κάθε συναλλαγή τους, μικρής ή μεγάλης αξίας θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με κάρτα.
Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ, καθώς εάν καταφέρει και επιτύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα, θα έχει καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στη φοροδιαφυγή.
Μεταξύ των κλάδων που σήμερα, δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS (ωστόσο αρκετοί χρησιμοποιούν προαιρετικά) αλλά θα υποχρεωθούν από τον Ιανουάριο του 2023 είναι:
 • θέατρα,
 • κινηματογράφοι,
 • ταξί,
 • περίπτερα
 • μικροπωλητές σε λαϊκές αγορές ή πανηγύρια,
 • παραδοσιακά καφενεία σε χωριά
 • άλλοι επιχειρηματικοί κλάδοι που σήμερα εξαιρούνται.
Επίσης, από τον Ιανουάριο ξεκινά και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, καθώς, πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής πώλησης.
Με το ισχύον σύστημα ο καταστηματάρχης μπορεί να δέχεται πληρωμή με POS, το οποίο να είναι συνδεμένο με τράπεζα αλλοδαπής, ή η απόδειξη να προέρχεται από «μαϊμού» ταμειακή μηχανή ή και τα δύο.
Από τον Ιανουάριο, το μηχάνημα POS και η ταμειακή μηχανή θα «δεθούν» και ότι ηλεκτρονική πληρωμή γίνεται αυτομάτως θα πρέπει να περνάει και από την ταμειακή μηχανή και συγχρόνως, τα δεδομένα κάθε συναλλαγής θα διαβιβάζονται στο MyDATA.
Η σύνδεση ταμειακών και MyDATA
Από την 1η Ιανουαρίου 2023, θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με το MyDATA, με την ακόλουθη διαδικασία:
 • Η συναλλαγή θα ξεκινά από την ταμειακή μηχανή. Ο χειριστής επιλέγει πληρωμή με κάρτα και ο ΦΗΜ στέλνει σχετικό αίτημα στο EFT/POS.
 • Το EFT/POS επιβεβαιώνει στον ΦΗΜ τη λήψη του αιτήματος θέτοντάς τον σε αναμονή του αποτελέσματος.
 • Το EFT/POS συνδέεται στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών για online έγκριση ή έγκριση offline ή απόρριψη offline ή διακοπή της συναλλαγής.
 • Το EFT/POS αποκρίνεται στον ΦΗΜ με το τελικό αποτέλεσμα: απόρριψη ή έγκριση. Στην έγκριση αποστέλλει στοιχεία της συναλλαγής (όπως αριθμό συναλλαγής, κωδικό έγκρισης κ.λπ.) αλλά και δεδομένα για εκτύπωση της απόδειξης του από τον ΦΗΜ εφόσον αυτός το υποστηρίζει.
 • Ο ΦΗΜ επιβεβαιώνει τη λήψη του τελικού αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages