Αύξηση απευθείας αναθέσεων ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ κατά 355% καταγγέλλει ο Χαρίτσης! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Αύξηση απευθείας αναθέσεων ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ κατά 355% καταγγέλλει ο Χαρίτσης!

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡ


ΙΤΣΗΣ
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και δείχνουν την επιλογή της κυβέρνησης για το ποιοι και με ποιον τρόπο πρέπει να παίρνουν τα έργα του Δημοσίου και τα νούμερα αυτά παρουσιάζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) μέσα σε ένα χρόνο οι απευθείας αναθέσεις αυξήθηκαν κατά 355%, ενώ το συνολικό ποσό των συμβάσεων αυξήθηκε κατά 630%!

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί  ξανά την κρίση ως ευκαιρία για να μοιράσει δημόσιο χρήμα στα δικά της παιδιά. Μετά το πάρτι των απευθείας αναθέσεων ύψους 7 δισ. μέσα σε δύο χρόνια με πρόσχημα την πανδημία, το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύπτει σωρεία  απευθείας αναθέσεων και από την διορισμένη από τον Υπουργό Ανάπτυξης διοίκηση της ΜΟΔ Α.Ε. σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αριθμός των συμβάσεων για συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν ανατεθεί από την ΜΟΔ – την   αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο και τη διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων – αυξήθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά 355%, ενώ το συνολικό ποσό των συμβάσεων αυτών αυξήθηκε την ίδια περίοδο κατά 630%!

Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να δοκιμάζονται από την ακρίβεια και την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια, το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ εξακολουθεί να είναι ένα: πώς θα  θησαυρίσουν οι λίγοι και εκλεκτοί φίλοι της.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι άγνωστες έννοιες για τα «άριστα» στελέχη της κυβέρνησης. Η λεηλασία του δημοσίου πλούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πολιτική αλλαγή τώρα για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages