ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Αυτό τόνισε ο προϊστάμενος της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις της ΕΥΕ του ΠΑΑ, κ. Θύμιος Τσιατούρας, σε ημερίδα με θέμα τα «χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικής ανάπτυξης και ο ρόλος των αγροδιατροφικών προϊόντων στην τοπική οικονομία».
Η
 εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο. Ο κ. Τσιατούρας αφού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα νέων γεωργών, στα πλαίσια του οποίου η πρώτη δόση ενίσχυσης καταβλήθηκε πλέον σε όλες τις περιφέρειες της χώρας (την Πέμπτη πιστώθηκαν τα χρήματα της πρώτης δόσης του πριμ στις περιφέρειες Βόρειου και Νότιου Αιγαίου), μίλησε για την επερχόμενη προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης. 
Το μπάτζετ όπως έχει γίνει γνωστό θα ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ. Οι αγρότες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επενδύσεις τους, τόνισε ο κ. Τσιατούρας, ώστε αυτές να καλύπτουν πραγματικές τους ανάγκες, καθώς τα μισά χρήματα του σχεδίου μπορεί να τα βάζει το κράτος, αλλά τα υπόλοιπα φεύγουν από την τσέπη του παραγωγού (ίδια χρηματοδότηση). Επιλέξιμοι, σύμφωνα με τον κ. Τσιατούρα, θα είναι όσοι έχουν βεβαίωση ότι είναι αγρότες από το ΜΑΑΕ (Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων), ενώ επιλέξιμες θα είναι δράσεις, τις οποίες χρειάζεται ο αγρότης. Εκτός όμως θα είναι η αγορά ζώων. Αντίθετα, για πρώτη φορά, επιλέξιμη θα είναι η αγορά γης, με έμφαση σε όμορες εκμεταλλεύσεις (χωράφια), σε μια προσπάθεια όπως είπε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του πολυκερματισμένου κλήρου στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages