Ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΥΦΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΧΑΙΔΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΥΦΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΧΑΙΔΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


 Ανασύρεται η μελέτη για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και μπαίνει σε προγραμματισμό υλοποίησης από την Περιφέρεια, επισημαίνει η δημοτική σύμβουλος Τριφυλίας, επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» Χάιδω Παναγιωτοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο.

Όπως επισημάνθηκε, το έργο των δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος βρίσκεται στο τέλος της δημοπράτησής του, ενώ συζητήθηκαν και χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
Σε ενημέρωσή της για τη συνάντηση με τον κ. Αναστασόπουλο η κ. Παναγιωτόπουλου τονίζει χαρακτηριστικά: 
«Συζητήσαμε αναλυτικά για τα επίκαιρα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. και του ΥπΑΑΤ που αφορούν στη στήριξη των νέων γεωργών αλλά και των υφιστάμενων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, για επενδύσεις που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό τους, στη βελτίωση της παραγωγής μέσω επέκτασης και στην αύξηση της αξίας των παραγόμενων προϊόντων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και αναδιάρθρωση των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Συζητήσαμε για την πληρωμή του προγράμματος των νέων γεωργών, στο οποίο έχουν ενταχθεί 400 νέοι γεωργοί στη Μεσσηνία και για το πρόγραμμα των «Σχεδίων Βελτίωσης» που αναμένεται να προκηρυχθεί έως το τέλος του έτους, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και προϋπολογισμού 19 δισ. ευρώ. Όσον αφορά το πολυπόθητο και με πολύ μεγάλη αναμονή έργο των δικτύων του φράγματος των Φιλιατρών ενημερώθηκα ότι βρίσκεται στο τέλος της δημοπράτησής του. Επιπλέον όσον αφορά την περιοχή της Τριφυλίας, είναι πολύ ευχάριστο ότι ο κ. αντιπεριφερειάρχης έχει στο πρόγραμμά του την υλοποίηση του έργου του τεχνητού υφάλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, καθώς έχει ανασύρει την υπάρχουσα από πολλά έτη μελέτη, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και έχει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Επίσης έχει εξασφαλίσει από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας την εκπόνηση της μελέτης παρακολούθησης της εξέλιξης του τεχνητού υφάλου και της ανάπτυξης της ιχθυοπανίδας δωρεάν, η οποία θα απαιτηθεί μετά την υλοποίηση του έργου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο υπόλοιπο της θητείας του!
Όπως όλοι γνωρίζουμε η Τριφυλία είναι ένας τόπος που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική στον πρωτογενή τομέα και στο τρίπτυχο γεωργία - κτηνοτροφία - αλιεία! Δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή δεν είχε κανένα σχέδιο και για τον τομέα αυτό, δεν ανέπτυξε τη Διεύθυνση Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του ΟΕΥ του Δήμου Τριφυλίας, με στελέχωση προσωπικού, με δράσεις σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και την Περιφέρεια, για την ενημέρωση και υποστήριξη των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, την ανάδειξη των προγραμμάτων του ΥπΑΑΤ και τη διεκδίκηση μεγαλύτερου ύψους χρηματοδοτήσεων της περιοχής. Επί τρία έτη και πλέον, έχει επιδείξει και στον τομέα αυτό πλήρη αδυναμία και αδιαφορία να πράξει τα αυτονόητα για την υποστήριξη των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά και η δουλειά τους εξαρτάται διαρκώς από αστάθμητους παράγοντες! Αποδεικνύει δε, με τις δηλώσεις της των τελευταίων ημερών ότι αδυνατεί πλήρως να διοικήσει και να διαχειριστεί τις ίδιες τις υπηρεσίες του δήμου και της ΔΕΥΑΤ, αναλώνοντας παραγωγικό χρόνο, εξαπολύοντας δυσφημιστικά πυρά (κατά την παγιωμένη πλέον τακτική της) εναντίον υπαλλήλων της ΔΕΥΑΤ, που επί τρία έτη η ίδια δημοτική αρχή διοικεί, ελέγχει και έχει και την αντικειμενική ευθύνη των πεπραγμένων ή μη! Οι εξελίξεις μάς προσπερνούν και η τοξικότητα στο Δήμο Τριφυλίας συνεχίζεται…!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages