ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Μια ξεχωριστή εκδήλωση επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όπου οι νέοι και ο αγροτοδιατροφικός τομέας βρέθηκαν στο επίκεντρο.
Με προβληματισμό και απογοήτευση ενημερωθήκαμε για την Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά για την εξίσωση του όρου «Καλαμάτα» με την ποικιλία Καλαμών, επαναφέροντας ουσιαστικά την Υ.Α. του κ. Αποστόλου το 2018.
Μας ανησυχεί το γεγονός ότι με την απόφαση Αποστόλου, η οποία είχε χαρακτηριστεί «παρά φύσιν» από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, τα αποτελέσματα που αποδεδειγμένα δημιουργήθηκαν με την πτώση των τιμών αλλά και την αύξηση των εξαγωγών τρίτων χωρών Ελιάς Καλαμών, τελικά δεν ελήφθησαν υπόψη.
Ιδιαίτερα μας προβληματίζει το γεγονός ότι μετά και την απόφαση του ΣτΕ δόθηκε μια ιστορική ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο όλων των εμπλεκόμενων φορέων και περιοχών για να εκπονηθεί ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για το μεγαλύτερο brand αγροδιατροφής της χώρας μας, αναβαθμίζοντας και προστατεύοντας μέσω της ενωσιακής νομοθεσίας, την καλλιέργεια και τους παραγωγούς, την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας και το άνοιγμα νέων αγορών μέσω συμφωνιών της Ε.Ε. με τρίτες χώρες.
Μας θλίβει το μήνυμα που εκπέμπει το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο για τη παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages