ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ


 Τη «Μάνα του έπους του ’40», ηρωίδα Ελληνίδα μητέρα, Ελένη Ιωαννίδη, τίμησαν και φέτος στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940. 

Την Πέμπτη στις 11.30 το πρωί, στο άγαλμα της Ελένης Ιωαννίδη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία απογόνων της οικογένειάς της, εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας, μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και κατοίκων. Τιμές απεπδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας. 


Η Ελένη Ιωαννίδη προσέφερε θυσία στην πατρίδα εκτός από το παιδί της, Βαγγέλη, που σκοτώθηκε στις επιχειρήσεις της Κλεισούρας στις 8 Γενάρη 1941, και τα υπόλοιπα αγόρια της για να εκδικηθούν το θάνατο του αδερφού τους και να υπερασπιστούν την πατρίδα.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/0crUUeGpizg

Η Ελληνίδα Μάνα του 1940

Ελένη Ιωάννου Ιωαννίδου. 

Η Ελληνίδα μάνα που έχασε το παιδί της στον πόλεμο, τηλεγραφεί στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή, ως άλλη Σπαρτιάτισσα, ένα νέο «ή ταν ή επί τας».

Προς τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως

Κύριον Αλέξανδρον Κορυζήν

Ο υιός μου, Ευάγγελος Ι. Ιωαννίδης, απωλέσθη εις τας επιχειρήσεις της Κλεισούρας.

Παρήγγειλα εις τους τέσσαρας ήδη υπηρετούντας υιούς μου: Χρήστον, Κώσταν, Γεώργιον και Νίκον Ι. Ιωαννίδην, να εκδικηθώσιν τον θάνατον του αδελφού των.

Κρατώ εις εφεδρείαν άλλους τέσσαρας: Πάνον, Αθανάσιον, Γρηγόριον και Μενέλαον Ι. Ιωαννίδη, κλάσεων 1917 και νεωτέρων.

Παρακαλώ κληθώσιν ονομαστικώς και ούτοι, εις πάσαν περίπτωσιν ανάγκης της Πατρίδος η τυχόν απωλείας ετέρου τέκνου μου προς εκδίκησιν εχθρού.

Γνωρίσατε Βασιλέα μας ότι ύστατον επιφώνημα θέλει είναι:

ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΣ

Ελένη Ιωάννου Ιωαννίδου

Κυπαρισσία, 2 Φεβρουαρίου 1941

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages