ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Αποκλεισμό του καταγγέλλει ο Νίκας από την κάθοδο Κικίλια στην Καλαμάτα-“Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Επιμελητηρίου”

Την έντονη δυσαρέσκειά του διότι ουδέποτε εκλήθη να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρουσία Κικίλια και Σαμαρά αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εξέφρασε μιλώντας στο MessiniaLive ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

“Δεν καλούν σε εκδήλωση της Κυβέρνησης τον Περιφερειάρχη; Τους πόρους από τα προγράμματα αυτά από τον νόμο τα δίνει η Περιφέρεια. Και δεν καλούν τον περιφερειάρχη; Η περιφέρεια είναι ο κύριος εκφραστής της τουριστικής πολιτικής και διαχειριστής των χρημάτων . Και δεν επισκέπτεται ο Υπουργός Τουρισμού το Διοικητήριο; Να μην ξανάρθει!”

Νίκας: “Το Επιμελητήριο δεν σέβεται τους θεσμούς-Απαράδεκτη συμπεριφορά”

Από τα πυρά Νίκα δεν γλίτωσε ούτε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Βαγγέλης Ξυγκώρος για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά οτι σε οποιαδήποτε αρωγή και συνδρομή ζητήθηκε απο την Περιφέρεια ο περιφερειάρχης  ήταν “κερί αναμμένο”, πάντα ανταποκρινόμενος στα αιτήματα. Αντιθέτως, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Επιμελητήριου και του προέδρου του ως “απαράδεκτη” που δεν κάλεσαν την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη να συμμετέχει, ενώ άφησε αιχμές για τη σκοπιμότητα της εκδήλωσης στο Επιμελητήριο.

“Αν θέλουν να κάνουν επί της ουσίας συζήτηση και όχι επικοινωνιακού τύπου, θα έπρεπε να κληθεί και η Περιφέρεια”

 

Τη δυσαρέσκεια του όμως εξέφρασε και για την παράλειψη της οποιαδήποτε αναφοράς στη δική του συμβολή στο Εκθετήριο Μεσσηνιακών Προϊόντων, που δημιουργήθηκε επί των ημέρων του ως Δήμαρχος Καλαμάτας το 2018. “Δεν ήξερε ο Υπουργός που πήγαινε; Ότι αυτά είχαν γίνει επί Νίκα;” διερωτήθηκε συμπληρώνοντας οτι αυτά έγιναν επί των δικών του ημερών στο Δήμο Καλαμάτας.

Προσωπικές έριδες και πολιτικοί ρεβανσισμοί δεν θα ωφελήσουν μακροπρόθεσμα τη ΝΔ

Το βέβαιο είναι ότι η παράλειψη κλήσης του Περιφερειάρχη στην κάθοδο του Υπουργού Τουρισμού, σε μια εκδήλωση της Κυβέρνησης, που θεσμικά έπρεπε να παρευρίσκεται ο Περιφερειάρχης,  δείχνει και την προσπάθεια κάποιων να τον απομονώσουν πολιτικά. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε οτι, ο Παναγιώτης Νίκας, είναι προσωπική πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,  στηρίζεται απο την Κυβέρνηση, και κινήσεις περιθωριοποίησης, απομόνωσης ή διχασμού είναι βέβαιο ότι δεν θα ωφελήσουν μακροπρόθεσμα την παράταξη της ΝΔ. Οι προσωπικές έριδες και διαμάχες και οι πολιτικοί ρεβανσισμοί μόνο εμπόδια και προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στην Κυβέρνηση,  με ο,τι αυτό συνεπάγεται ειδικά στην παρούσα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές δεν είναι και ο,τι καλύτερο αυτή η εσωκομματική αναταραχή στην παράταξη της ΝΔ, με αποκλεισμούς, επικοινωνιακά σόου,  προσωπικές αντιπαραθέσεις και παρασκηνιακά “μαχαιρώματα” για θέσεις και καρέκλες, και ενδεχομένως χρειαστεί πρωθυπουργική παρέμβαση για να κατευνάσει το “καζάνι που βράζει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages