ΑΝΤ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΤ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

 


Την δυναμική που αναπτύσσει ο αμπελοοινικός  κλάδος στην Τριφυλία εξέφρασε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας για το μέλλον καθώς προσδίδει πρόσθετα οφέλη στην τοπική οικονομία αλλά και συμβάλλει στο καθοριστικά στο Ακαθάριστο εθνικό προϊόν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το αμπελοτόπι της περιοχής αποτελούν τα φημισμένα και βραβευμένα κρασιά στο εξωτερικό υψηλής ποιότητας το οποίο παράγονται από την περιοχή της χώρας μέχρι και την περιοχή της περιφέρειας του Κυπαρισσιακό κόλπο. Αναγνωριστική αξία έχουν οι παραγωγοί οποίοι είναι ενημερωμένοι και επιφορτισμένοι με την εξωστρέφεια του προϊόντος παρά το γεγονός ότι η μάχη που δίνεται κάθε χρόνο είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές σαν ίσοι απέναντι στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. 

Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος από τη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας στο αγροτικό ένθετο της εκπομπής Πρωινό Δρομολόγιο, ΕΣΤΊΑΣΕ στις προοπτικές που ανοίγονται στον κλάδο αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν για την διεθνή καταξίωση του Τριφυλιακού οίνου με ενεργή στήριξη της υπηρεσίας, αλλά σίγουρα απαιτείται κρατική αρωγή για την διατήρηση των καλλιεργειών σταφυλιού.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/bdqAxk-IDC8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages