ΝΤΕΡΜΠΙ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΜΑΧΗ ΔΙΩΝΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ BV - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

ΝΤΕΡΜΠΙ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΜΑΧΗ ΔΙΩΝΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ BV

 


Η Καλαμάτα αντιμετωπίζει τον Δίωνα Κυπαρισσίας (23/10, 17:00) για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και οι προπονητές των δύο ομάδων, Παύλος Νώντας και Χρήστος Μυριούνης αντίστοιχα, έκαναν τη δική τους παρέμβαση στο ΕΟΚ WEB Radio, αναλύοντας το Μεσσηνιακό ντέρμπι.

Ο  Παύλος Νώντας είπε:

Για το ξεκίνημα της Καλαμάτας με 2/2 στο πρωτάθλημα: «Δε μπορώ να πω ότι είμαστε έτοιμοι ακόμα. Το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με 2/2 είναι πολύ σημαντικό, γιατί το φετινό πρωτάθλημα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο και όλες οι νίκες μετρούν. Κοιτάζω παιχνίδι με παιχνίδι, δε μπορώ να βάλω μακροπρόθεσμους στόχους. Πιστεύω ότι οι ομάδες που θα βγουν στην τετράδα και θ’ αποφύγουν τα play-outs θα είναι οι ευτυχισμένες ομάδες και γι’ αυτό παλεύουμε, να είμαστε μία απ’ τις ευτυχισμένες ομάδες».

Για το παιχνίδι με τον Δίωνα Κυπαρισσεύς: «Είναι άλλο ένα παιχνίδι για ‘μένα και έτσι προετοιμάζομαι γι’ αυτό. Είναι ένας αγώνες που πρέπει να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για ν’ αντιμετωπίσω την οποία την οποία έρχεται και να πετύχω το αποτέλεσμα όπου μακροπρόθεσμα θα με φέρει στο στόχο μου. Δεν κοιτάμε το αν είναι τοπικό ντέρμπι, αυτό είναι για τον κόσμο απ’ έξω. Εμείς που είμαστε μες στις τέσσερις γραμμές προετοιμαζόμαστε απλά για άλλο ένα παιχνίδι».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Η φετινή χρονιά είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, γιατί δεν ξέρεις πώς θα έρθουν τα πράγματα. Γι’ αυτό εμείς στην ομάδα μας κοιτάμε πάντα ένα-ένα τα παιχνίδια, δεν κοιτάμε πιο μπροστά. Το πιο σημαντικό για ‘μας είναι το επόμενο παιχνίδι, να μπορέσουμε να προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται».

Για τον ερχομό του κόσμου στο γήπεδο: «Γι’ αυτό παίζουμε μπάσκετ, για να ‘ρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να περνάει καλά. Προσπαθούμε να είμαστε ένας χώρος ψυχαγωγίας για τους περισσότερους, όπου μέσα απ’ αυτό που κάνουμε κοιτάμε να περνάμε και κάποια θετικά μηνύματα προς τον κόσμο, τα οποία μπορούν να σταθούν κομμάτι μιας κοινωνίας. Όταν ήρθα πριν 3-4 χρόνια στόχος ήταν να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες. Θεωρώ ότι με σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση θα ενδιαφερθεί ο κόσμος όλο και περισσότερο για το χώρο αυτόν».

Ο Χρήστος Μυριούνης αναφέρθηκε:

Για το παιχνίδι με την Καλαμάτα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι ένα μεσσηνιακό ντέρμπι και αυτά έχουν ιδιαίτερα βαρύτητα εδώ στην περιοχή. Ερχόμαστε από δύο καλές και σημαντικές νίκες, οι οποίες δε μου λένε κάτι εμένα προσωπικά. Η φιλοσοφία που έχω περάσει στην ομάδα είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός, το βλέπουμε ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε τη «σούμα». Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για ‘μας, ένα παιχνίδι που έχει μεγαλύτερο άγχος η Καλαμάτα καθώς είναι γηπεδούχος. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για 40 λεπτά, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα «διπλό» θα μεγάλη επιτυχία για ‘μας».

Για τα σημεία που θα κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι: «Όποια ομάδα θα ‘ναι πιο έτοιμη ψυχολογικά, πιο ήρεμη αγωνιστικά, θα έχει υπομονή, που είναι πολύ σημαντικό, θα μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει σ’ όποιες δυσκολίες υπάρξουν στο παιχνίδι και τις περάσει όσο πιο ανώδυνα μπορεί, αυτή η ομάδα πιστεύω θα πάρει τη νίκη. Κάναμε μια ομάδα που να έχει πολύ βάθος και θα κριθεί κι εκεί το παιχνίδι, το ποια ομάδα θα ‘χει μεγαλύτερο βάθος επιλογών στο ρόστερ της. Κόσμος θα υπάρχει και απ’ τις δύο ομάδες, ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός για ‘μας. Θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα ‘ρθει στο γήπεδο».

Για τη στήριξη του κόσμου στην ομάδα: «Από πέρυσι ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια που κάναμε για να σωθούμε. Έχω μείνει έκπληκτος απ’ αυτό που βλέπω εδώ, γιατί δεν είναι πολύ μεγάλη πόλη η Κυπαρισσία. Πραγματικά ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης μας και το έχω επαναλάβει πάρα πολλές φορές. Με τη στήριξη του κόσμου παίρνουν τα πόδια των παιδιών «φτερά» και σε κάνει να παίξεις πολύ καλύτερα. Είναι πολύ σπάνιο αυτό. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο της Κυπαρισσίας, γιατί βλέπει την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση και είναι δίπλα μας. Θέλουμε να τον κάνουμε χαρούμενο σε κάθε παιχνίδι και να τον κάνουμε να μάς βοηθάει ακόμη περισσότερο».

Για το λόγο που συνεχίζει στο Δίωνα: «Είναι η σχέση που έχει «χτιστεί» με τη διοίκηση. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες εδώ στην πόλη, οι οποίοι αγαπούν την πόλη κυρίως και θέλουν μέσω του μπάσκετ να την κάνουν να φανεί. Δεν έχουν τη νοοτροπία των επαγγελματιών παραγόντων. Είναι αγνοί άνθρωποι, αγαπούν τη πόλη που έχουν μεγαλώσει και θέλουν να την κάνουν γνωστή στην υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε «δέσει» πάρα πολύ, έχουμε εξαιρετική συνεργασία απ’ τον πρώτο μήνα που είμαι ‘δώ. Έχουμε τρομερή χημεία και συνεργασία».

ΠΗΓΗ basketa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages