ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

 



Τριήμερη περιοδεία θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου σε Αργολίδα, Μεσσηνία και Αρκαδία, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Συζήτηση με το ΔΣ Σωματείων Γιατρών  και Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αναφέρθηκαν  σε κατάρρευση του ΕΣΥ. “Έπρεπε να ενισχυθεί το ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κι όμως δεν ενισχύθηκε” υπογράμμισαν οι υγειονομικοί και έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις. Οι γιατροί επιπλέον μίλησαν για εξοντωτικά ωράρια εργασίας, για αδυναμία να προσελκύσει νέους γιατρούς το δημόσιο σύστημα υγείας και για περικοπή των δεδουλευμένων τους. Τέλος οι υγειονομικοί επισήμαναν την αύξηση της αυταρχικότητας όπως χαρακτηριστικά είπαν των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως υπάρχει ένα μοτίβο της με σχέδιο και μεθοδικότητα σχεδιασμένης ιδιωτικοποίησης. “Ο ιδιωτικός τομέας υγείας είναι εξ’ ορισμού αποτυχημένος” τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται απλώς για μία αστοχία των Κυβερνήσεων, αλλά σχέδιο της ολιγαρχίας, το οποίο μάλιστα δεν εφαρμόζεται μόνο στη χώρα μας, αλλά αποτελεί γενική κατεύθυνση στα εθνικά συστήματα υγείας του κόσμου. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επανέλαβε και την πάγια θέση του κόμματος για την επιστροφή στο ΕΣΥ των υγειονομικών σε αναστολή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε: “Έχω μια ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας τον κ. Πλεύρη: Εάν ένας δικός σας άνθρωπος πάθαινε, χτύπα ξύλο, καρκίνο και ερχόταν σε ένα καταπληκτικό νοσοκομείο σαν και αυτό (της Καλαμάτας) και επειδή υπάρχει ένας ογκολόγος και περιμένει 2 μήνες για να τον/την δει, αν ήσασταν στο Ναύπλιο, που ήμασταν χθες, και πάθαινε κάτι το παιδί σας και σας έναν ότι δε όλο τον νομό της Αργολίδας υπάρχει ένας παιδίατρος, πώς θα νιώθατε γι’ αυτό; Είναι ρητορική η ερώτηση, ξέρω ότι δεν θα σε ενδιαφέρει κ. Μητσοτάκη, κ. Πλεύρη. Ο λόγος που υπάρχει τέτοια έλλειψη προσωπικού σε κάθε μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας -σήμερα είμαστε εδώ στην Καλαμάτα, χθες ήμασταν στο Ναύπλιο, την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα, στις Σέρρες- η ίδια τραγική κατάσταση, ο γνωρίζουμε κ. Μητσοτάκη, το γνωρίζουμε κ. Πλεύρη, προσπαθείτε να το κλείσετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το μετατρέψετε σε αποθήκες φτωχών ασθενών γιατί εσείς, η παρέα σας, ο κοινωνικός σας κύκλος έχετε τις ιδιωτικές σας ασφάλειες, που νομίζετε ότι σας καλύπτουν αλλά σε τελική ανάλυση ούτε αυτές δεν σας καλύπτουν, γιατί όπως είδαμε την πανδημία, αν δεν υπάρχει το δημόσιο νοσοκομείο οι αρουραίοι κλινικάρχες με το που γίνεται η πρώτη θαλασσοταραχή το σκάνε, πηδάνε πρώτοι από το πλοίο“



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages