ΤΟ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 82ης Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 82ης Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


 Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού της Εθνικής Γιορτής  28ης Οκτωβρίου στην οποία καλείται να λάβει μέρος όλος ο Λαός της πόλεως καθορίστηκε όπως πιο κάτω:


Τετάρτη 26η Οκτωβρίου 2022

      Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων καθώς και των οικιών ολόκληρης της περιοχής από τις 8 το πρωί της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Πέμπτη 27η Οκτωβρίου 2022

      Φωταγώγηση όλων των Δημοτικών, Δημοσίων Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. κατά τις βραδινές ώρες της  27ης και 28ης Οκτωβρίου.

      Στις 11.00΄ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Άνω Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους της Πόλης μας, με επικεφαλής τους Καθηγητές και Δασκάλους. Απόδοση τιμών από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Στην κατάθεση στεφάνων παρακαλούνται να βρίσκονται Αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών και Εφέδρων Πολεμιστών καθώς και όλοι οι Προϊστάμενοι Δημ. Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.

      Στις 11.30΄ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα της Ελληνίδας Μητέρας Ελένης Ιωαννίδη, στην οδό Αθανασίου Ιωαννίδη από τους:

  1. κ. Δήμαρχο Τριφυλίας

  2. Εκπρόσωπο της οικογένειας Ιωαννίδη

  3. Μαθητές του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας 

Απόδοση τιμών από την Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

          Στις 17.30΄ θα γίνει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.      

Παρασκευή  28η  Οκτωβρίου 2022

       Από το πρωί οι καμπάνες των Εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

       Στις  9.30΄ πέρας προσελεύσεως των Σχολείων, Σωματείων, Συλλόγων και Οργανώσεων  με τις σημαίες τους στο Καθεδρικό Ναό ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ όπου στις 10.00΄ θα γίνει επίσημη ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου.

 Στις 9.45΄ π.μ. πέρας προσέλευσης όλων των επισήμων. Απόδοση τιμών από την Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

       Μετά τη δοξολογία εντός του Ναού θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Θεοδοσάκη Δέσποινα, Φιλόλογο του Γυμνασίου  Κυπαρισσίας.

       Στη συνέχεια θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, μπροστά από τις προτομές των Ηρώων της Επανάστασης 1821 Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και Πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή.:

       Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου.

       Προσκλητήριο πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940 - 1941).

       Κατάθεση στεφάνων από τους: 

  1. Δήμαρχο Τριφυλίας

  2. Εκπρόσωπο Βουλής

  3. Εκπρόσωπο Περιφέρειας

  4. Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας

  5. Προϊστάμενο 1ου Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας

  6. Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας

  7. Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου

  8. Εκπρόσωπο Τοπικού Τμήματος  ΠΕΑΕΑ


        Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους ΄Ενδοξους Ήρωές μας.

        ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από την Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

        Στις 11.30΄στην οδό ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ θα αρχίσει η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών Σωματείων, μπροστά από τους επισήμους και τον Λαό της Πόλεως.

        Γενικοί Τελετάρχες ορίζονται η κα Αναστασία Χριστοπούλου, γυμνάστρια του Δήμου Τριφυλίας  και ο κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, δημοτικός υπάλληλος του Δήμου. Υπεύθυνοι εντός του Ναού ορίζονται οι κ.κ. Επίτροποι του Καθεδρικού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Συντονιστές για την παρέλαση των σχολικών τμημάτων ορίζονται οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής των σχολικών μονάδων.

        Μετά το τέλος της παρέλασης στην Κεντρική πλατεία της πόλεως θα γίνουν χοροί από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

           

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages