“Η κυβέρνηση βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια” -Ο υψηλότερος πληθωρισμός από το 1993 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

“Η κυβέρνηση βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια” -Ο υψηλότερος πληθωρισμός από το 1993


 
 “Η κυβέρνηση βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια” υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή το νέο άλμα του πληθωρισμού στην Ελλάδα, φτάνοντας ο δείκτης στο υψηλότερο σημείο από το 1993. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, τονίζουν ότι η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα της κοινωνίας και πρέπει να φύγει το συντομότερο…

Η κοινή δήλωση Χαρίτση-Αχτσιόγλου έχει ως εξής: “Ο πληθωρισμός κατάγραψε νέο άλμα τον Σεπτέμβριο και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1993, επιβεβαιώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών.

Οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη, να καλύπτει την αισχροκέρδεια και να επιδοτεί τα ολιγοπωλιακά υπερκέρδη, σφραγίζουν τη βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των νοικοκυριών, οδηγούν σε αδιέξοδο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο εθνικός δείκτης πληθωρισμού εκτινάχτηκε στο 12% και ο εναρμονισμένος στο 12,1%. Για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς βασικά τρόφιμα έχουν αυξηθεί από 12,6% έως 23,3%, τα καύσιμα 17,7%, ο ηλεκτρισμός 30,5%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1% και το φυσικό αέριο 332%.

Η άρνηση της ΝΔ για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, για πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, φορτώνει δυσβάσταχτα βάρη τους πολίτες και εξασφαλίζει τεράστια υπερκέρδη στα καρτέλ.

Η κυβέρνηση που βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια, διευρύνει τις ανισότητες και κάνει καθεστώς την ανασφάλεια, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα. Πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages