ΣΚΛΗΡΗ Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΣΚΛΗΡΗ Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Τη σκυτάλη ποινικοποίησης των αγώνων του σωματείου μας, μετά από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας πήρε  τώρα και η δημοτική αρχή Τριφυλίας. Ο δήμαρχος Τριφυλίας ακολουθώντας το παράδειγμα της Καλαμάτας, που πριν 2 χρόνια προσπάθησαν να σπιλώσουν τον τότε πρόεδρο του σωματείου για δήθεν παράνομη απολαβή επιδόματος που δεν δικαιούνταν και που τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο με ασφαλιστικά μέτρα έχει δικαιώσει τον πρόεδρο, τώρα στην Κυπαρισσία προσπαθούν να σπιλώσουν το σωματείο. Τον καλούμε αν έχει στοιχεία για τις αναφορές του, που δημοσιοποίησε, να απευθυνθεί στον εισαγγελέα. Μακριά από εμάς οποιαδήποτε υπόνοια αφήνει για συγκάλυψη κατάχρησης χρημάτων.

Τώρα όσον αφορά τις καταγγελίες για άρνηση του προϊσταμένου, που είναι μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας, για συνεργασία με τη διευθύντρια, έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί ως προς τη νομιμότητα του ορισμού της αναπληρώτριας διευθύντριας. Ενστάσεις που στηρίζονται στα έγγραφα της αείμνηστης επιτρόπου Κωτσοβόλου και στην ελληνική νομοθεσία.

Τι φοβάται άραγε ο κ. Λεβεντάκης και δεν υλοποιεί την εγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας από το υπουργείο Εσωτερικών και δεν προκηρύσσει διαγωνισμό για πρόσληψη γενικού διευθυντή; Γιατί προτιμά την αναπλήρωση από υπάλληλο δόκιμο, που έχει προσληφθεί προ εξαμήνου, χωρίς προϋπηρεσία, σε θέση ευθύνης όπως ο νόμος ορίζει;

Καλούμε το δήμαρχο να σταθεί στο ύψος του λειτουργήματός του, να πάψει να απειλεί τους εργαζόμενους με ύβρεις και μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας και μπροστά σε κόσμο, προσβάλλοντας την προσωπικότητά τους. Καλούμε το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να πάψουν να χρησιμοποιούν τη ΔΕΥΑΤ ως μικρομάγαζο για την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων, ως πελατειακό – ρουσφετολογικό παραμάγαζο. Ας ασχοληθούν με τη διαφάνεια της διαχείρισης των εκατομμυρίων της ΔΕΥΑΤ κι ας πάψει να ασχολείται με τις λειτουργίες του σωματείου μας, που δεν είναι στις αρμοδιότητές του.

Τον καλούμε να αποσύρει τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά των υπαλλήλων και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑΤ. Να προκηρύξει τώρα τη θέση πρόσληψης του γενικού διευθυντή. Απαιτούμε να προχωρήσει η δημοτική αρχή στη στελέχωση της ΔΕΥΑΤ με μόνιμο τεχνικοϋπαλληλικό προσωπικό κι εξοπλισμό, ώστε να παρέχει στο λαό της Τριφυλίας φθηνό, υγιεινό πόσιμο νερό με επάρκεια, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες μέσα από κατάλληλα δίκτυα ύδρευσης. Να προχωρήσει σε κοινωνικό τιμολόγιο με συμβολική τιμή για τους μακροχρόνια άνεργους και για όσους βρίσκονται σε κατάσταση ανέχειας, μην μπορώντας να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Για όλα αυτά που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου μας απαντάμε δυναμικά στην επίθεση που δεχόμαστε με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages