Ο Γιάννης Μερκκούρης για την διαχείριση απορριμμάτων και την στάση των παρατάξεων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ο Γιάννης Μερκκούρης για την διαχείριση απορριμμάτων και την στάση των παρατάξεων

 


Του Γιάννη Μερκούρη*

Φθάσαμε στα μέσα Μαϊου και ο Δήμος δεν έχει προϋπολογισμό να λειτουργήσει βασικές του υπηρεσίες και υποχρεώσεις!!. Ίσως να είμαστε και ο μοναδικός Δήμος και μάλιστα αυτή η τραγική κατάσταση επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά. Γιατί οδηγηθήκαμε εκεί ; Ποιος ευθύνεται ; Η καταραμένη απλή αναλογική ; Η Αντιπολίτευση όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή; Είναι τόσο ανεύθυνη η Αντιπολίτευση που θέλει το κακό του Δήμου και των δημοτών;. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή είναι άμοιροι ευθυνών;. Τι έκαναν για την εξασφάλιση ηρεμίας στο Δήμο;

Η απλή αναλογική είναι σύστημα που θέλει ευρύτητα σκέψης και διάθεση για συνεργασίες. Δεν μπορεί να λειτουργήσει το ΔΣ με διάθεση υποτιμητική απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους με τις γνωστές εκφράσεις «Δεν σας βλέπω..». Άλλους αποκαλέσατε κλέφτες,άλλουςλαμόγια χωρίς να προσκομίζετε αποδεικτικά στοιχεία,άλλους τεμπέληδες και άλλους ανεπρόκοπους.

Η Αντιπολίτευση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και λειτούργησε υπεύθυνα. Έκανε αυτό που όφειλε να κάνει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος.Η αλαζονική και υπεροπτική συμπεριφορά δεν σας το επιτρέπει. Το έχετε δηλώσει δημόσια ότι δεν είστε υπηρέτες κανενός. Θυσιάζετε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών στην ικανοποίηση των εγωιστικών σας διαθέσεων. Για τη Δημοτική Αρχή η Αντιπολίτευση δεν έχει λόγο ,δεν έχει ρόλο παρά μόνο υποχρέωση να συντάσσεται πίσω από τις επιλογές της. Προς επίρρωση αυτών ενδεικτικά αναφέρω την πλατεία, τη μελέτη ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων, τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση της οδικής αστικής ασφάλειας.

Κύριε Λεβεντάκη ψεύδεστε όταν αναπόδεικτα ισχυρίζεστε ότι η Αντιπολίτευση σας παρεμποδίζει στην ολοκλήρωση του έργου. Το 2022 είχατε ψηφισμένο τεχνικό πρόγραμμα και δεν το υλοποιήσατε σε ποσοστό 80%. Ποιος σας εμπόδισε;

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σας παρέδωσε σημαντικά έργα για το Δήμο . Κάποια από αυτά κατορθώσατε να τα ολοκληρώσετε ασθμαίνοντας ,αλλά με μεγάλη καθυστέρηση. Το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας ,ένα εμβληματικό έργο για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή,μετά την ενεργειακή αναβάθμιση δεν κατορθώσατε να το δώσετε προς χρήση στους δημότες. Ταρτάν και φωτισμός δημοτικού σταδίου Φιλιατρών, τέσσερα χρόνια παραμένουν ημιτελή ανανεώνοντας τις παρατάσεις .LEADER Φιλιατρών το ίδιο. Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Καλού Νερού, πέντε χρόνια περιμένει και ξεδιάντροπα ισχυρίζεστε ότι σας εμποδίζει η Αντιπολίτευση. Δεν έχετε καταφέρει να ολοκληρώσετε ούτε τα φίλτρα στην Πλάτη και στα Φιλιατρά, λύνοντας το πρόβλημα της υδροδότησης των ΦιλιατρώνΈργα δημοτικής οδοποιίας από παράταση σε παράταση, 5, 6 ή και 8 παρατάσεις!. Χρήματα για αποκατάσταση ζημιών από το 2019 δεν έχουν μετατραπεί σε έργα για τους δημότες. Θυμηθήκατε τα σχολεία το τελευταίο εξάμηνο όταν τρία χρόνια δε δείξατε κανένα ενδιαφέρον. Τόσα χρήματα για COVID και δε διαθέσατε στις σχολικές μονάδες ούτε ευρώ.Αντίθετα με ασυνήθιστη βιασύνη βρήκατε χρήματα για λουλούδια και για ορκωτούς λογιστές. Ήταν από τις πρώτες προτεραιότητές σας.

Καυχάστε ότι φέρατε έργα στο Δήμο. ΠΟΙΑ; Αυτά από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»; Τεχνιέντως παραλείπετε να αναγνωρίσετε ότι ήταν μελετητικά έτοιμα και αδειοδοτημένα όπως ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων και το υδραγωγείο του Συνδέσμου (Αλικοντούζι) που ήταν έτοιμο για περιβαλλοντική αδειοδότηση. Νοσταλγείτε την προηγούμενη περίοδο ότι θα κάνατε την Τριφυλία Τρίκαλα, όταν την περίοδο αυτή πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα έτρεξαν αναξιοποίητα.

Αξιοποιήστε το λίγο χρόνο που απομένει προς όφελος των δημοτών. Τακτοποιήστε τις εκκρεμότητες που παραμένουν ανοικτές. Η Αντιπολίτευση να είστε βέβαιοι ότι με υπευθυνότητα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Δήμου, αλλά και με κριτική διάθεση και στάση. Πλανάστε αν νομίζετε ότι με απειλές και λάσπη θα της περιορίσετε αυτά που από το νόμο δικαιούται.

*Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages