Στο στόχαστρο ξένων επενδυτών ακίνητα στην ΜΕΣΣΗΝΙΑ και Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Στο στόχαστρο ξένων επενδυτών ακίνητα στην ΜΕΣΣΗΝΙΑ και Τριφυλία

 


Χιλιάδες πολίτες αναζητούν τις αντικειμενικές αξίες στον ψηφιακό χάρτη https://valuemaps.gov.gr. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, αναζητήσεις στις τιμές ζώνης των ακινήτων δεν κάνουν μόνο Έλληνες που θέλουν να μάθουν την αξία της ακίνητης περιουσίας τους αλλά και χιλιάδες ξένοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Μόνο στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2023, χρησιμοποίησαν την ψηφιακή εφαρμογή για να μάθουν την αντικειμενική αξία των ακινήτων τους ή για να κάνουν τη δική τους έρευνα αγοράς 55.000 πολίτες, με την ημερήσια κίνηση να κυμαίνεται από 1.500 έως 4.000 στο συγκεκριμένο διάστημα. Από τους 55.000 πολίτες που έψαξαν τις αντικειμενικές αξίες οι 4.805 είναι ξένοι από 83 χώρες σε όλον τον κόσμο οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα ακίνητα στη χώρα μας. Στην πρώτη πεντάδα συναντάμε τους πολίτες από τις ΗΠΑ (783), το Ηνωμένο Βασίλειο (663), τη Γερμανία (642), την Κίνα (344) και την Ολλανδία (226).

Τους τελευταίους μήνες ο ψηφιακός χάρτης εξυπηρέτησε αρκετά εκατομμύρια αναζητήσεων και υπολογισμών αξίας ακινήτων που έκαναν περισσότεροι από 130.000 διαφορετικοί χρήστες, εκ των οποίων πάνω από 10.000 προέρχονται από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι επενδύσεις στα ακίνητα αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος το ρεκόρ του 2022, όταν είχε καταγραφεί εισροή 1,975 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό.

Οπως φαίνεται και από τις επισκέψεις στη σχετική πλατφόρμα, εκτός από ομογενείς από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Γερμανία στη λίστα φιγουράρουν ενδιαφερόμενοι από το Χονγκ-Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, τις Βερμούδες και τη μακρινή Ιαπωνία.

Το ενδιαφέρον των ξένων αποδίδεται και στο κυνήγι της Golden Visa που έχει οδηγήσει χιλιάδες πολίτες τρίτων χωρών να επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το πρώτο τρίμηνο του 2023 υποβλήθηκαν 2.015 αιτήματα χορήγηση άδειας διαμονής, όταν ολόκληρο το 2022 είχαν υποβληθεί 4.365 αιτήματα.

Οι περιοχές για τις οποίες ενδιαφέρονται οι ξένοι να μάθουν τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα είναι το κέντρο της Αθήνας, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Πάτρα, η Μύκονος, η Πάρος, η Καλαμάτα, η περιοχή της Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages