«Καμένη γη» αφήνει στον δήμο Πύλου – Νέστορος ο Καρβέλας: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα οικονομικά δημοτικής επιχείρησης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

«Καμένη γη» αφήνει στον δήμο Πύλου – Νέστορος ο Καρβέλας: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα οικονομικά δημοτικής επιχείρησης

 


Εφιαλτική για τους κατοίκους του δήμου Πύλου – Νέστορος είναι η αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πύλου – Νέστορος (ΔΕΥΑΠΝ)
.

Τα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, κατόπιν σχετικής εισήγησης του γενικού διευθυντή της Επιχείρησης στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, στη σχετική έκθεση εξυγίανσης – βιωσιμότητας της επιχείρησης σημειώνεται ότι κατά το διάστημα 2020 – 2022 παρατηρείται αύξηση των απαιτήσεων της επιχείρησης και παράλληλα αύξηση των υποχρεώσεων.

Η εξέλιξη των απαιτήσεων και των υποχρεώσεων της επιχείρησης:

Επιπλέον, από τα στοιχεία των βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων τελών παρατηρείται ένα ποσοστό εισπραξιμότητας πού κυμαίνεται από 56% έως 65% για τα βεβαιωθέντα τα τέλη τρέχοντος έτους και ποσοστό 26% – 33% για τα τέλη παρελθόντων ετών.

Τα βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα τέλη της επιχείρησης για τα έτη 2020 έως 2022 και το ποσοστό είσπραξης αυτών:

Οι δαπάνες για τα έτη 2020 – 2022, όπως σημειώνεται στην έκθεση βιωσιμότητας, παρουσιάζουν αύξηση 22% για το έτος 2021 και 16% για το έτος 2022.

Οι δαπάνες για το διάστημα 2020-22:

.

Μέτρα

Κατόπιν των ανωτέρω στοιχείων, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην Έκθεση, «η Επιχείρηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες όπως τον περιορισμό των δαπανών, την αύξηση των εσόδων και την αύξηση της εισπραξιμότητας.

Μάλιστα, μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης οφειλών και η προσωρινή διακοπή παροχής.

Τέλος, πολύ σημαντικό για την αύξηση της εισπραξιμότητας, σύμφωνα με την Έκθεση, είναι η έγκριση του αιτήματος της Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν. προς την Δ/νση Εισπράξεων της ΑΑΔΕ για την έκδοση σχετικής απόφασης από τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να εισπραχθούν από τις ΔΟΥ τα ληξιπρόθεσμα ανεξόφλητα βεβαιωθέντα έσοδα της επιχείρησης από τέλη ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης. messiniapress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages