Νίκας: Η TBEX Europe 2023 ήταν η μεγαλύτερη τουριστική εκδήλωση του 2023 στην Ελλάδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Νίκας: Η TBEX Europe 2023 ήταν η μεγαλύτερη τουριστική εκδήλωση του 2023 στην Ελλάδα


 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ 

“Αποτελεί πεποίθησή μου, εκ του αποτελέσματος -το οποίο ήδη προκύπτει-, ότι η ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, αυτό το διεθνές συνέδριο των τουριστικών blogger που διοργάνωσε και φιλοξένησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτέλεσε την μεγαλύτερη  εκδήλωση που έχει γίνει το 2023 σε τουριστικό επίπεδο στην πατρίδα μας”. Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στις δηλώσεις του κατά την παρουσίαση -χθες Παρασκευή 26 Μαΐου, στο κτήριο της έδρας, στην Τρίπολη- του απολογισμού της διοργάνωσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της ΤΒΕΧ, του μεγαλύτερου στον κόσμο ταξιδιωτικού συνεδρίου και εκδήλωσης δικτύωσης: “Ποτέ μέχρι τώρα -στις τόσες δεκαετίες που η πολιτεία επιμελείται την τουριστική προβολή της πατρίδας μας-, δεν έχει υπάρξει μια τόσο οργανωμένη, μεθοδική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εν κατακλείδι, η ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese έφερε πολύ μεγάλα οφέλη, για την Πελοπόννησο, αλλά και για την πατρίδα μας γενικότερα” επισήμανε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι “η δαπάνη των περίπου 600.000 ευρώ έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα -και θα συνεχίσει να το κάνει για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον”.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς τα στελέχη της Περιφέρειας -αιρετά και υπηρεσιακά- που επιμελήθηκαν την διοργάνωση, καθώς και τους φορείς της πολιτείας (ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού), της αυτοδιοίκησης (3 Περιφέρειες και δήμοι της Πελοποννήσου) και του επιχειρηματικού κόσμου που την συνέδραμαν (Επιμελητήρια), αλλά και τους  πάνω από 100 ιδιώτες επαγγελματίες διαφόρων κλάδων του τουρισμού που συμμετείχαν σε αυτή, καθώς -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- “πέρα από τα χρήματα που προσέφεραν, παρείχαν εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες μας”.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίστηκε κατά τον απολογισμό από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ότι μόνο στην διάρκεια του συνεδρίου υπήρξαν από τους 360 συνέδρους πάνω από 7.000 αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερα από 170.000 “likes” και με απήχηση σε περισσότερους από 20.000.000 ανθρώπους -με τους αριθμούς αυτούς να αυξάνονται σε καθημερινή βάση, μιας και συνεχίζεται η παραγωγή περιεχομένου, καθώς για τις επόμενες 90 ημέρες τουλάχιστον αναμένεται να αναρτάται ακόμα περισσότερο υλικό στα ψηφιακά κανάλια. Η διαφημιστική αξία για όλα τα παραπάνω αποτιμάται πάνω από 1.500.000 δολλάρια, μέχρι στιγμής.

“ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

“Η αξία της συνεργασίας είναι ίσως το σημαντικότερο από τα συμπεράσματα που προκύπτουν”, σημείωσε στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, καθώς -όπως τόνισε- “υπήρξε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ όλων των παραγόντων -της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνέβαλε με το 1/3 της δαπάνης, των δήμων και της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης που διέθεσαν το δεύτερο 1/3 και βεβαίως των ιδιωτών επιχειρηματιών που κάλυψαν το τελευταίο 1/3. Για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο ο ιδιωτικός τομέας κινητοποιήθηκε και οι άνθρωποι που δουλεύουν με τον τουρισμό συνέδραμαν διαθέτοντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο κονδύλι, πάνω από 200.000 ευρώ” παρατήρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Οπως δήλωσε δε ο Π. Νίκας, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας εστιάζει σε έναν τουρισμό που στο επίκεντρό του έχει τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον άνθρωπο, για να υπογραμμίσει ταυτόχρονα ότι αυτός ο σχεδιασμός προϋποθέτει βεβαίως “την συνεργασία, με τους δήμους, τον επιχειρηματικό κόσμο, όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που ασχολούνται και προωθούν τον τουρισμό στην περιοχή μας -απαιτείται κοινός βηματισμός με τους δήμους, τους άλλους φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο”.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις και στον σχεδιασμό της Περιφέρειας σχετικά με τον θεματικό τουρισμό, -ήδη, όπως τόνισε, η Περιφέρεια παρεμβαίνει, μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τη συντήρηση δικτύου ήδη πιστοποιημένων μονοπατιών συνολικού μήκους 1.700 χιλιομέτρων, κάλεσε δε τους δήμους να υποβάλουν από την πλευρά τους προτάσεις για την ανάδειξη και άλλων μονοπατιών τοπικού χαρακτήρα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Επίσης, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι από την Περιφέρεια προωθεί την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, ιδιαίτερα τομείς όπως ο καταδυτικός, κι ακόμα ο θρησκευτικός, αλλά και ο ιατρικός τουρισμός για τον οποίον -όπως είπε ο περιφερειάρχης- ήδη γίνεται ο σχετικός σχεδιασμός σε συνεργασία και με ιδιωτικές μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

“Ολα είναι τουρισμός” τόνισε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός σε βασικές υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, αλλά και η δημιουργία άλλων, όπως η ανάπτυξη ενός πλέγματος υδατοδρομίων από τον Κυπαρισσιακό μέχρι τον Κορινθιακό Κόλπο και βεβαίως και στη λίμνη Τάκα με την Περιφέρεια -όπως είπε ο Π. Νίκας- ήδη να καλύπτει την δαπάνη προετοιμασίας των σχετικών φακέλων. Ακόμα υπογράμμισε την ανάγκη για δίκτυο λιμενικών εγκαταστάσεων και μαρινών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι “μετά από δεκαετίες προχώρησε και υλοποιείται, με τις προσπάθειες της Περιφέρειας, η ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages