Αλλαγές στην κατανομή των εδρών της Μεσσηνίας φέρνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Αλλαγές στην κατανομή των εδρών της Μεσσηνίας φέρνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου


 Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών της Μεσσηνίας θα προκαλέσει το νέο εκλογικό σύστημα, με το οποίο θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της 25ης Ιουνιού.

Νέο τοπίο στην κατανομή των βουλευτικών εδρών της Μεσσηνίας αναμένεται να δημιουργήσει η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που αφορούν την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:

Σίγουρα βουλευτές Μεσσηνίας θα είναι πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται με σταυρό προτίμησης. Εξαιρετικά πιθανό είναι η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει και τρίτο βουλευτή, τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, ενώ «μάχη» θα δόσει για μια ακόμα έδρα, την τέταρτη, η οποία θα πάει στον Περικλή Μαντά.

Στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρη θεωρείται η εκλογή ενός βουλευτή, του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος χαμένος των ερχόμενων εκλογών, δεδομένου ότι όλες οι εκτιμήσεις λένε ότι θα χάσει τη βουλευτική έδρα που κέρδισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ελπίδες για την εκλογή βουλευτή στη Μεσσηνίας έχει το ΚΚΕ. Αν και εφόσον τα καταφέρει τότε η βουλευτική έδρα θα αφαιρεθεί από τη Νέα Δημοκρατία και θα πάει στον πρώτο του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας, τον Νίκο Κουτουμάνο.

Τέλος, όσον αφορά τα μικρότερα κόμματα, τα οποία δεν μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά έχουν ελπίδες να μπουν στις προσεχεις εκλογές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα καταφέρουν να εκλέξουν βουλευτή στην Νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages