ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ γεμάτες Φιλαναγνωσίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ γεμάτες Φιλαναγνωσίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών


 Μια ξεχωριστή αναγνωστική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή 26 Μαΐου κατά την επίσκεψη της κ. Βάνας Μαυρίδου συγγραφέα του Βιβλίου «Μέλη και Μελέκ».

Πρόκειται για μια ιστορία μνήμης και ανθρωπιάς έναν, ύμνο στην αληθινή και άδολη αγάπη που έχει ένα παιδί για το αγαπημένο του παιχνίδι που αναγκάστηκε να αποχωριστεί. Η Μέλη μαθαίνει να ζει χωρίς την αγαπημένη της κούκλα, το σπίτι και όσους αγάπησε και αποχωρίστηκε φεύγοντας από την πατρίδα της τον Σεπτέμβριο του 1922.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων φιλαναγνωσίας της Σχολικής βιβλιοθήκη για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Η συγγραφέας με αμεσότητα και άψογη διαδραστική επικοινωνία, ταξίδεψε τους μαθητές μέσα από τις σελίδες του βιβλίου στο χρόνο, αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές τους. Μίλησαν για τα ιστορικά γεγονότα, για τα αισθήματα αλλά και τα παθήματα των ηρώων. Χωρίστηκαν σε ομάδες έπαιξαν με τα παιχνίδια που έπαιζε και η Μέλη ,αναδιηγήθηκαν την ιστορία παίζοντας.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της σχολικής μονάδας και υπεύθυνη βιβλιοθήκης κας Στ. Αθανασοπούλου, “Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας κύριο μέλημά μας ήταν η εκδήλωση να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές , συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κριτική σκέψης τους αλλά και στην καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στον κόσμο των βιβλίων ώστε το βιβλίο να είναι γι αυτούς συνειδητή επιλογή. Θερμές ευχαριστίες στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας που στέκεται αρωγός στις προσπάθειές μας και μας βοήθησε να υλοποιήσουμε το στόχο μας . Στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που με ενθουσιασμό προετοίμασαν άρτια τους μαθητές οι οποίοι από τη μεριά τους μας εξέπληξαν τόσο με τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και με την ευγένεια και τον ενθουσιασμό που υποδέχτηκαν την συγγραφέα κάνοντάς την έναν δικό τους άνθρωπο. Την κ. Βάνα Μαυρίδου που προσέφερε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία στους μαθητές μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages